Moğolistan’da Tarım Ve Hayvancılık Sektörüne Destek Devam Ediyor
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Moğolistan'da Hayvan Yemi Yetiştiriciliği Pilot Bölge Uygulaması Projesi başlatıldı.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Moğolistan'da Hayvan Yemi Yetiştiriciliği Pilot Bölge Uygulaması Projesi başlatıldı.
Moğolistan'da yaklaşık 60 milyon hayvan bulunması sebebiyle hayvancılık sektörü ülke ekonomisi için en önemli sektörlerin başında geliyor. Moğolistan'da hayvan yemi yetiştiriciliğine yönelik ekonomik altyapı oluşturabilmesi amacıyla TİKA tarafından Moğolistan'ın tarıma uygun ve çeşitli toprak yapısına sahip bölgelere Hayvan Yemi Yetiştiriciliği Pilot Bölge Uygulaması projesi başlatıldı.
TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında, Türk tarım uzmanlarının Moğolistan'da yaptığı fizibilite çalışma raporu doğrultusunda önerilen Moğolistan iklim şartlarına uygun yem bitkisinin yetiştirilmesi için TİGEM'de üretilen Türk korunga ve yonca tohumlarının Moğolistan'ın Selenge, Darhan-Uul ve Töv vilayetlerinde valilikler işbirliğinde deneme ekimi gerçekleştirildi.
Aynı zamanda Ulanbator Büyükşehir Belediyesi Nalayh İlçe Belediyesi işbirliğinde Nalayh bölgesinde, Moğolistan Ziraat Üniversitesi işbirliğinde Töv vilayeti Batsumber ve Bornuur ilçelerinde, Bulgan vilayetinde deneme ekimleri yapılmış olup kontrolleri yapılarak proje devam ettirilecek.
Yem Bitki Yetiştiriciliği Pilot Bölge Uygulaması Projesi sonucunda Moğolistan tarım ekonomisine olumlu katkı yapılmasının yanı sıra Türkiye'nin bu alandaki tecrübesinin paylaşılmasına imkan sağlayacak. Moğolistan'da et ve et ürünleri ihracatın artırılmasına, aracılığın desteklenmesine ve Moğol çiftçilerin en düşük maliyetle kaba yem ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunacak. Proje Moğolistan'ın farklı illerde ve farklı toprak türlerinde sulu ve susuz olarak tarımı yapılacak olan deneme ekimlerinin akabinde en verimli alanlarda sonraki süreçte daha etkin tarım yapılması sağlanmış olacak.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.