Monoklonal antikor nedir? Monoklonal antikor koronavirüs tedavisinde etkili mi?

Monoklonal antikor nedir? Monoklonal antikor koronavirüs tedavisinde etkili mi?

İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett, İsrail'in Kovid-19'u insan vücudunda izole edebilen "monoklonal antikor" geliştirdiğini ifade etti. Monoklonal antikor nedir? Monoklonal antikor koronavirüs tedavisinde etkili mi? soruları araştırılıyor.

Monoklonal antikor nedir? Monoklonal antikor koronavirüs tedavisinde etkili mi? soruları, İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett, koronavirüs salgınını önlemede İsrailli bilim insanlarının "çığır açacak" bir adım attığını aktarmasından sonra araştırılıyor. İşte Detaylar...

Monoklonal antikor nedir?

Monoklonal antikorlar sadece bir epitopa karşı reaksiyon gösteren antikorlardır ve sadece bir adet B-Lenfosite dayanan hücre klonundan elde edilirler. Monoklonal antikorların elde edilme yöntemi 1975'te César Milstein, Georges Köhler ve Niels Jerne tarafından tanımlanmıştır.

ANTİKOR VÜCUTTAKİ VİRÜSÜ "NÖTRALİZE" EDİYOR

İsrail Biyolojik Araştırma Enstitüsü'nü ziyaret eden Bennett, 50'den fazla bilim insanının Kovid-19 aşısını geliştirmek için çaba harcadığını dile getirdi. Savunma Bakanı Bennett, Covid-19'u insan vücudunda izole edebilen "monoklonal nörtleştirici antikor" geliştirildiğini belirtti.

"Koronavirüsün panzehirini geliştirmek için çığır açıcı bir adım" ifadesini kullanan Bennett, "monoklonal nörtleştirici antikor"un hastalığa yol açacak virüsü vücutta "nötralize" ettiğini ifade etti.

İsrail Biyolojik Araştırma Enstitüsü, uluslararası bir ilaç şirketinin seri üretim yapmak istediğini, bu nedenle "monoklonal nörtleştirici antikor" buluşunun patentini aldıklarını kaydetti.

İsrail Biyolojik Araştırma Enstitüsü 1952 yılında İsrail Savunma Güçleri'nin bir parçası olarak kuruldu. Sonradan özelleştirilen enstitü teknik olarak başbakanlığa bağlı ve Savunma Bakanlığı ile yakın bir bağı bulunuyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.