Mudurnu Bostancılar Köyü

Mudurnu Bostancılar Köyü

Bostancılar Köyü haberleri, Mudurnu Bostancılar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bostancılar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bolu Köyleri Arasında yer alan Bostancılar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Mudurnu Bostancılar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bostancılar köyü son dakika gelişmeleri, Bostancılar köyüne özgü yemekler, Mudurnu Bostancılar köyünün tarihi, Bostancılar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bostancılar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bostancılar, Bolu ilinin Mudurnu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bostancılar Köyü Resimleri ve Bostancılar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mudurnu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Mudurnu Bolu Arası Kaç Km? Mudurnu Hava Durumu? Bolu Köyleri ve Mudurnu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bolulu iseniz Bolu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bolulu Ünlüler arasında Mudurnu Bostancılar Köyünde doğan biri var mı? Mudurnu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bostancılar, Bolu ilinin Mudurnu ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında net bir bilgi yoktur.Köyün ismi köylülerin bahçe bostan işlerine aşırı önem vermelerin dolayı çevre köyler tarafından konulmuştur.Bahçe bostan yapmanın amacı ekonomik değil hobidir.Bir diğer ismi ballar dır.İnsanların gayet sıcak kanlı olup misafir perverdirler.Köyün büyük bir kısmın yeni yerleşim olduğundan 1870 sonrası yerleşim başlamıştır ve buradaki halkın Balkanlardan ve Kafkaslardan geldiği düşünülmektedir. Köy eski bir Rum köyüdür. Taşlara rumca işlemeler yaygındır.Köyün evrafı dağlık olup kaynak suları çok güzeldir.Dağlar köyün etrafını bir sur gibi çevreler.Köy kırdan kente göçden olumsuz etkilenmiştir. Nüfus hızla yaşlanıp azalmaktadır.Köy insanları genellikle Bolu Sakarya Ankara İstanbul gibi yerleşim merkezlerine göç etmiştir.Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. Yemeklerden kaşık sapı ve höşmelim meşhurdur. Ayrıca köyde bizans zamanından kalma kilise kalıntıları ve büyük taşlara yazı işlemler vardır.Rum mezarları yaygındır.Bolu iline 69 km, Mudurnu ilçesine 18 km uzaklıktadır.Ortalama rakım 1040m düzeyindedir ,Köyün güneyinden sorgun çayı akmaktadır.Karasal iklim ve karadeniz ikliminin geçiş noktasıdır.Ana yol üzerinde bulunmaktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Ama son yıllarda iklim değişikliğiyle berabar karasal iklim yaygındır.Son yıllarda orman işletmesinin yanlış uygulamaları fazla derecede çam ve meşe ağacı yok olmuştur. Köy için tedirgin edici bir durumdur.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa(kümes ve büyükbaş)dayalıdır.Özellikle kümes hayvancılığı çok önemlidir.Köyde toplam 250 000 tavuk kapasite vardır.köyde yaklaşık 250-300 büyükbaş hayvan vardır.Köyde son yıllarda patates ekimi de yaygınlaşmıştır.Köyde yıllık 400 000 kg civarı patates elde edilir.Bu miktar artmaya eğilimlidir.Köyde 1 ilkokul birde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır.Sağlık evi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Fakat köy içinde bulunan ahırlar sebebiyle kanalizasyon yetersizdir. İnternet bağlantısı vardır.

 

Mudurnu Bostancılar Köyü Resimleri

Mudurnu Bostancılar Köyü Resimleri

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.