Muş’tan Japonya, Amerika Ve Çin’e Konfeksiyon İhracatı
Muş'ta konfeksiyon üzerine faaliyet gösteren bir giyim firması, kapatılan Tekel Yaprak Tütün İşleme Depolarında ürettiği spor giyim ürünlerini çok...
Muş'ta konfeksiyon üzerine faaliyet gösteren bir giyim firması, kapatılan Tekel Yaprak Tütün İşleme Depolarında ürettiği spor giyim ürünlerini çok sayıda ülkeye ihraç ediyor.
Kentte giyim üzerine üretim yapan Barko Tekstil Hazır Giyim Firması, ürettikleri giyim ürünlerini birçok ülkeye ihraç ediyor. 2005 yılında faaliyete başlayan ve 400 kişiyi istihdam eden firma, çok sayıda spor dallarıyla ilgili kıyafet üretimi yapıyor. Fabrika Müdürü Mustafa Akgün, ürettikleri ürünleri başta Amerika olmak üzere Avrupa ülkelerine de ihraç ettiklerini söyledi.
400 kişinin istihdam edildiğini ifade eden Akgün, "Yaklaşık elliye yakın bir müşteri portföyümüz var. Muş'ta bulunan fabrikamızda 25 müşterimize mal göndermeye çalışıyoruz. Şu anda müşterilerimizin bir tanesi olan Hugo Boss'a şort yüklüyoruz. Bu kolilerin içerisinde deniz şortları var. Kar, kış, kıyamet ama biz deniz şortu gönderiyoruz. Gelecek yıl yazın giyinecek bunlar. Bunun gibi 25 firmamızın yazlık ürünlerini yaklaşık 12 bandımızda üretimine başladık. Burada ürettiğimiz ürünlerimizi dünyanın her yerine ihraç ediyoruz. Ancak ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerine, bunun içerisinde Kuzey Amerika, Güney Amerika, Afrika ve Ortadoğu ile Orta Asya gibi az duyulan ülkeler mevcut. Örneğin Japonya, Çin, Hindistan, Pakistan gibi ülkelere de ihraç ediyoruz" dedi.
Fabrikada aylık ortalama olarak 150 bin adet parça mal üretildiğini kaydeden Akgün, "Bunlar yüksek kalitede tabir ettiğimiz son teknoloji makinelerle imal edilen ürünlerdir. Bu yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin tane parça üretiyoruz. Fabrikamız 12 ay aralıksız çalışıyor. Bizim zamanla yarışımız söz konusu. Mallarımızı müşterilerimize yetiştirebilmek için zamanla yarışıyoruz. Fabrikada 400 çalışanımız var. 150 tanesi 50 kilometre uzaklıktaki Korkut ilçesine bağlı köylerden sağlıyoruz. Geri kalan 250 personelimiz ise merkez ve bağlı köylerden oluşmakta. Muş'un ekonomisine büyük bir katkı sağlıyor. Çünkü 400 insanın çalışması 2 bin insana ekmek kapısı demektir. Ancak her istediğimizi burada bulamıyoruz, iğnemizi bile İstanbul'dan getirmek zorunda kalıyoruz. Ama buraya da ekonomik olarak büyük bir katkımızın olduğu bir gerçektir. Çünkü burada bir lokomotif olarak çalışan bir kuruluşuz. Sadece tekstil sektöründe değil sanayi sektöründe Muş'ta lokomotif görev görmekteyiz. Muş'un en büyük tesisi konumundayız" şeklinde konuştu.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.