Musullu Küçük Firdevs’in Engellerine Türkiye Umut Oldu

Musullu Küçük Firdevs’in Engellerine Türkiye Umut Oldu

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Irak'tan gelen Al Kondoz çiftinin 5 yaşında kız çocuğu Firdevs'e umut oldu.

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Irak'tan gelen Al Kondoz çiftinin 5 yaşında kız çocuğu Firdevs'e umut oldu. Türk vatandaşı olmadığında dolayı zihinsel gelişim eğitimi ve fizik tedavi göremeyen engelli kızı için KDK'ya başvuran inşaat mühendisi baba Sermad Al Kondoz amacına ulaştı. Kurumun yoğun çabası sayesinde Firdevs özel bir anaokulunda eğitim almaya ve tedavi görmeye başladı.

Kızının hiç konuşamadığını söyleyen baba Sermad, 2 aydır okula gittiğini ve gelişimini gördükçe çok mutlu olduğunu ifade etti.

"Kızımın konuştuğunu hiç görmedim"

Irak'tan 2 yıl önce Firdevs'in kalp ameliyatı için Türkiye'ye geldiklerini belirten Sermad Al Kondoz, kızının gelişimindeki bu durumu 2 buçuk yıl önce fark ettiklerini kaydetti. Kızının kalbinden ameliyat olduktan sonra fizik tedavi görmesi gerektiğini ifade eden Kondoz, "Firdevs için burada birçok merkeze gittim, ancak "yabacı uyruklu" diyerek hiçbir yer kabul etmedi. Her yer reddedince bende Ombdusmanlık kurumuna gittim, orada Şeref Malkoç Bey bizimle ilgilendi. Bir çare bulunabileceğini söyleyerek kurumları aradı ve çok yardımcı oldu. Şimdi Firdevs 2 aydır okula gidiyor. Biz çok mutluyuz, kızımın bunca yıl konuştuğunu görmedim. Şu anda 15-20 kelime konuşabiliyor, çok mutluyum. Şeref Malkoç'a yardımından dolayı teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

"Türk milletine teşekkür ediyor"

Çok çeşitli konularda olduğu gibi farklı ülkelerden insanların da KDK'ya başvurabileceğini, bunun için özellikle Türk vatandaşı olmak gerekmediğini ifade eden KDK Başdenetçisi Malkoç ise "Örneğin buradan transit olarak geçen bir Bolivyalı veya Brezilyalı da bize başvurabilir. Nitekim bunlardan bir tanesi de Iraklı bir aile. Ailenin 5 yaşında engelli bir çocukları var. Eğitim alabilmesi için müracaat etmiş bazı yerlere ama ilgililer kabul etmemiş. Bunun üzerine şikayet yoluyla bize başvurdu. Biz de idareyle görüştük ve bu durumu kurum olarak çözdük. Şimdi kendine uygun bir okula yerleşti, aile de memnun, millete, devlete ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyor. Benim için insanların en hayırlısı insanlara en fazla faydası dokunandır" şeklinde konuştu.

Musullu Küçük Firdevs’in Engellerine Türkiye Umut Oldu

Musullu Küçük Firdevs’in Engellerine Türkiye Umut Oldu

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.