Mutki’ye kayyum eli değdi
Yaklaşık 8 aydır Bitlis'in Mutki ilçesinde kayyumluk yapan Kaymakam Mehmet Kılıç vatandaşların 40-50 yıllık taleplerini karşılıyor.
Yaklaşık 8 aydır Bitlis'in Mutki ilçesinde kayyumluk yapan Kaymakam Mehmet Kılıç vatandaşların 40-50 yıllık taleplerini karşılıyor.
İçişleri Bakanlığı tarafından Mutki Belediyesine kayyum olarak atanan Kaymakam Kılıç, belediyeye gelen paraların etkin kullanılmadığını ifade ederek belediyeye olarak ilçede birçok yeniliklere imza attıklarını söyledi.
Mutki Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılıç, ilçede 11 dönüm arazi üzerine içerisinde gençlik merkezinden sosyal aktivitelerin yapılacağı alanların bulunacağı büyük bir park projelerinin olduğunu söyledi.
Kadınlara ve gençlere büyük önem veren Kılıç, Aile Destek Merkezi'ne (ADEM) gelen kadınların her türlü kurslarla ve sosyal aktivitelerle zamanlarını geçirebileceklerini ayrıca çocukları için ise ADEM'de kreş bile bulunduğunu belirtti. Özellikle köyden gelen ve ilçede zamanlarını geçirecek yerleri bulunmayan kadınlar içinde ADEM'de onlara yönelik yerler yaptıklarını da ifade etti. Kayyum olarak atanmadan önce Mutki Belediye Başkanının belediye gelirlerini etkin kullanmadığını ifade eden Kılıç, "Bizden önceki belediye başkanı kaynakları düzgün bir şekilde kullanmıyordu. Belediyeye hizmet alımı ile ilgili çok fazla personel alınmıştı. Biz bu personelin bir kısmının görevine son vererek bunu İş-Kur desteği ile ağladık. İş-Kur'dan yaptığımız proje ile personel ihtiyacımızı oradan karşıladık ve büyük bir tasarruf sağlamış olduk. Kaynakları verimli kullandığımız zaman Mutki'nin çehresini değiştirecek gerçekten yeterli ölçüde kaynağımız mevcuttur" diye konuştu.
"Mutki halkı hiçbir zaman teröre prim vermemiştir"
Mutki halkının teröre hiçbir zaman prim vermediğini ifade eden Kılıç, ilçe genelinde bulunan 105 şehit ve gazi ailesinin bulunması bunun göstergesi olduğunu kaydetti. Kılıç açıklamasının devamında ise şöyle konuştu:
"Mutki halkı geçmişten beri ve şuanda da her zaman devletin yanında olmuşlardır. Burada Mutki halk teröre hiçbir zaman prim vermemiştir vermemeye devam edecektir. Bizim ilçemizde 105 şehit ve gazi ailemiz var, bu da Mutki halkının terörle mücadele anlamında canıyla kanıyla teröre prim vermeyişinin en büyük göstergesidir. Her zaman böyle olmuştur böyle olmaya da devam edecektir. Göreve başladığımızdan bu yana ilk olarak ADEM'i Belediye ve Kaymakamlık olarak faaliyete soktuk. ADEM'de bayanları soysal manada sosyalleşeceği halk eğitim işbirliği ile kurslar açıldı. Spor yapabilmeleri için bir spor salonu açıldı. Çocuklarının oyun oynayabileceği bir kreş odası yapıldı. Yine belediye ve kaymakamlık olarak sosyal marketimizi faaliyete geçirdik. Sosyal marketimizde de muhtaç ailelerimize ücretsiz olarak elbise ve ayakkabı yardımı yapılmakta hatta Kurban Bayramı nedeniyle bir çok ailemize bayramlık kıyafet ve ayakkabı desteğinde bulunacağız. Bununla beraber belediye ve kaymakamlık olarak 15-20 gün içinde biterek faaliyete geçecek birde gençlik merkezimiz var. Burada da gençlerimizin her türlü sportif faaliyetleri güzel bir şekilde yapılacak. Mutki Belediyesi olarak haricen yaptığımız çalışmalar kapsamında ise şuanda ilçe merkezimizde büyük bir problem olan kanalizasyon sıkıntımız vardı. Bununla ilgili biz İller Bankasıyla yaptığımız çalışma itibari ile taleplerimiz kabul gördü. Şu an projemiz İller Bankasında ihale aşamasındadır. İnşallah yakın zamanda ihalesi bitecek ve ilçemizde büyük ir sorun olan kanalizasyon sorununu da çözmüş olacağız. Şu anda yapımına devam bir park projemiz var, vatandaşımızı çarşı içinde oturup dineleceği hiç bir alan yoktu. Biz bir park çalışması başlattık onunda yer teslimiz ve ihalesi falan yapıldı şuanda inşaatı devam ediyor" dedi.
Vatandaşın kayyuma bakış açıcının hizmet bekleme yönünde olduğunu söyleyen Kılıç, "Vatandaşımız bizden hizmet bekliyor. Kayyum olarak vatandaşımızın bakış açısı bu yöndedir. Vatandaşlarımızın taleplerini ayda bir kez düzenlediğimiz halk toplantılarında alıyoruz. Bu şekilde halkımızın taleplerini en iyi ve ne hızlı şekilde yerine getirmek istiyoruz. Şuan elimizde 11 dönüm üzerine kurulacak büyük bir park projemiz var. İçerisinde Kültür Merkezi, düğün salonu, halı sahalar, oyun sahaları, piknik alanları ve dinlenme alanları şeklinde büyük bir park düşünüyoruz. Bu parkımız şu anda proje aşamasında ödeneği de projesi çıktıktan sonra çıkacak. Bununla ilgili hedefimizde 2018 yazına bunu yetiştirip halkımızın hizmetine sokmaktır. Ayrıca belediye olarak çarşı merkezimizde sokak sağlıklaştırması yapacağız. Meclis kararımızı aldık çarşı merkezimize sokaklarımızı da düzeltip vatandaşımızın hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.
İlçedeki kısır siyasi çekişmelerden dolayı vatandaşların taleplerinin yapılmadığını anlayan Mutki Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılıç, "40-50 yıldır vatandaşımızın yeni yol talepleri vardı. Burada çeşitli sebeplerden dolayı yapılamıyordu. Ama biz bunu yaptık tabi burada bir yol küçük gelebilir ama vatandaşımızın nezdinde kendileri tarafında büyük talep gören bir yoldu. Biz bunu yaptığımız zaman vatandaşımızdan ciddi manada geri dönüşüm aldık. İlçenin küçük kısır siyasi çekişmelerinden dolayı uzun yıllardır yapılmayan çalışmaları biz şuan hem belediye olarak hemde kaymakamlık olarak yapıyoruz" diye konuştu.
"Bölgenin en lüks ve modern kütüphanesini kurduk"
250'nin TL masraf edilerek lüks ve modern bir kütüphane kurduklarını belirten Kılıç, "Doğu Anadolu Projesi (DAP) idaresine sunduğumuz proje karşılığında burası yapıldı. Burası çok eski köhne bir binaydı. Biz burada profesyonel bir iç mimarla anlaşarak projemizi çizdirdik. Yaklaşık 250 bin TL bir ödenek ayırdık. Hem belediyemiz hemde DAP idaresi olarak burayı vatandaşın hizmetin sunduk. Gerçekten bizim büyük bir ihtiyacımızı giderdi vatandaşımız ve öğrencilerimiz tarafından çok yoğun talepler görüyor. Genelde kütüphaneler köhne cansız ve güzel ortamlar olarak anılmıyor. Biz hem kütüphaneyi hem de kitap okumayı sevdirme amaçlı farklı güze bir mekan olsun ki buraya gelen öğrencilerimiz olsun gerekse yetişkin vatandaşlarımız olsun kitap ve okum alışkanlığını kazandırma adına böyle bir ortam yaptık. Fiziksel mekan çok önemli okuma alışkanlığını rahat bir ortamda bunu sürekli devam edebilmesi için ve okumayı sevebilmesi için biz bunu bu şekilde düşündük. Burası sosyal manada Mutki'mize ciddi bir değer kattı. Hem kütüphane, hem ders çalışma ortamı hemde internet salonu olarak vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz çok rahat bir şekilde ihtiyaçlarını karşılayabilmektedirler" şeklinde sözlerini tamamladı.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.