Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Rektör Şeker, üniversitelerde de FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik mücadelenin devam ettiğinin altını çizerek, "Zalime merhamet mazluma ihanettir" dedi.
NEÜ Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı güz dönemi değerlendirme toplantısına, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker, rektör yardımcıları ve öğretim üyeleri katıldı. Toplantıya, 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle anarak başlayan Prof. Dr. Muzaffer Şeker, şehit ve gazilere millet olarak minnettar olduklarını söyledi. 15 Temmuz'un milli şuur ve değerlere bağlı eğitimin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu ve üniversitelere büyük görevlerin düştüğünü belirten Şeker, "Bu süreçte insanlarımız, devletimizin ve memleketimizin bekası için bir araya gelerek yekvücut oldular. 15 Temmuz, mili şuur ve tarih bilinciyle farkındalık oluşturma açısından özellikle gençlerimize, pahalı bir ders olmuştur. Ama Türk Milleti, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu süreçten yüzünün akıyla çıkmıştır" dedi.
"Bugüne kadar 54 kişi kamu görevinden çıkarıldı"
Yaşanan bu olay sonrasında, her alanda olduğu gibi üniversitelerde de FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik mücadelenin devam ettiğinin altını çizen Şeker, bu süreçte KHK ve YÖK'ün direktifleri çerçevesinde, bu yapıyla irtibat ve iltisak tespit soruşturmalarının yürütüldüğünü belirtti. 51'i akademik, 3'ü idari olmak üzere toplam 54 kişinin kamu görevinden çıkarıldığını, bu konudaki çalışmaların devam etmekte olduğunu söyleyen Şeker, bundan sonrakilerin daha ziyade itiraz başvuruları veya yeni gelen bilgiler çerçevesinde olacağını kaydetti. Şeker, FETÖ ile mücadelenin adalet çerçevesinde süreceğini belirterek, "Zalime merhamet mazluma ihanettir. FETÖ/PDY ile mücadelemizde "Adalet var, merhamet yok" düsturu ile hareket edilmiştir" şeklinde konuştu.
"Tarihin tekerrür etmemesi için çıkarılması gereken dersler vardır"
"Bundan sonra hepimizin, ülkemiz adına ne kadar katma değer oluşturabileceğimiz hususuna yoğunlaşmamız gerekir" diyen Rektör Şeker şöyle devam etti: "Zaman, olanlardan ders çıkartarak, geleceğe bakma ve ülkenin üretimini, nitelikli insan gücünü arttırarak ve uluslararası ilişkilerini sürekli yenileyip, özel stratejik planlar geliştirerek yürüme zamanıdır. Tarihin tekerrür etmemesi için, çıkarılması gereken dersler vardır. Bu konuda devletin kurumlarına birçok görev düşmektedir. En önemli görev de eğitim ve ilahiyat camiasınındır ve sorumluluğumuz büyüktür. Görevimiz, gençlerimizi daha iyi eğitmek ve dünyadaki her türlü emperyalist bakışlara, çıkar ilişkilerine ve sömürü düzenlerine karşı onları uyanık tutmaktır. Bu kapsamda yapacaklarımızı diğer kurumlarımızla ve sivil toplum kuruluşları ile planladık ve bu doğrultuda çalışmalarımızı yürütüyoruz" şeklinde konuştu. Bu süreçte kapatılan vakıf üniversitelerinden ciddi bir öğrenci yükü aldıklarını kaydeden Şeker, aldıkları öğrencilerin en yasal hakkı olan öğrenme hakkını koruyarak, ayrım yapmadan eşit muamele etmek için özel çaba sarf ettiklerini ve Türkiye'nin geleceği gençler için bu konunun hassas olduğunu söyledi.
"Rektörlük seçimlerinin kaldırılması ülke için hayırlı bir hizmettir"
Üniversitelerde, Rektörlük seçimlerinin yapılmasının kaldırılması hususuna da değinen Şeker, "Konuyla ilgili görüşlerimizi, karar çıkar çıkmaz sosyal medya üzerinden de paylaşmıştık. Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak bu konudaki tavrımız bellidir. Daha öncelerde de yapmış olduğumuz akademik kurullarda üniversite mensuplarımızla bu yönde paylaşımlarımız olmuştur. Seçimlerin, üniversitelere zarar verdiği ve gelişmesini engellediği kanaatimizi yeniden belirtmek isterim. Büyük bir reform yapılmıştır. Ülke için hayırlı bir hizmettir" diye konuştu.
"NEÜ'de 87 farklı ülkeden öğrenci eğitim-öğretime devam ediyor"
2010 yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan üniversitenin, ciddi yol kat ederek belirli bir seviye yakaladığını ifade eden Rektör Şeker, 21'i yabancı uyruklu olmak üzere bin 620 akademik personel, bin 154'ü memur ve bin 735'i taşeron olmak üzere toplam 2 bin 889 idari personel sayısı ile hizmetlerini devam ettirdiklerini söyledi. 87 farklı ülkeden 993'ü yabancı uyruklu olmak üzere toplam 37 bin 968 öğrencinin üniversitelerinde eğitim-öğretime devam ettiğini de belirten Şeker, üniversite tercihlerinde ilk sıralarda tercih edilir hale geldiklerini, bu durumun kendilerini memnun ettiğini vurguladı.
"Yeni Bölümler Öğrenci Aldı"
Rektör Şeker, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı'nda Ereğli Eğitim Fakültesi'nde İlköğretim Matematik, Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Resim ve Grafik, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi'nde Dil Bilimi, Seydişehir Meslek Yüksek Okulu'nda Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu'nda Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerinin öğrenci aldığını söyledi. Üniversite yerleşkesinin farklı yerlerde devam eden inşaatları hakkında da bilgi veren Rektör Muzaffer Şeker, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi inşaatının, 2017 yılında tamamlanacağını belirterek, Köyceğiz Yerleşkesindeki Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi idari ve derslik blokları, laboratuvar inşaatı ile çevre düzenlemesi yapım işi ve kampüs altyapı inşaatlarının peyderpey 2017 ve 2018 yıllarında tamamlanacağını da ifade etti.
"Bilimsel Araştırma Projelerine Destekler Devam Ediyor"
Üniversitenin 19 uygulama ve araştırma merkezi ile Türkiye'nin en çok araştırma ve uygulama merkezine sahip üniversitelerinden biri haline geldiğini vurgulayan Şeker, bu merkezlerde farklı bilim dallarında önemli faaliyetlerin yürütüldüğünü kaydetti. NEÜ'nün, yeni kurulan bir üniversite olması nedeniyle alt yapı projelerine özel önem verdiklerini de belirten Rektör Muzaffer Şeker, bu konuda Kalkınma Bakanlığı ve Bilimsel Akademik Projeler (BAP) kaynakları ile ulusal ve uluslararası proje teşvik fonlarından istifade edildiğini söyledi. Şeker, bu kapsamda 2015-2016 yıllarında bin 383 projeye yaklaşık 24 milyon TL destek verildiğini de belirtti.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, yakın zamanda gerçekleştirilen Şehir ve Alimleri Sempozyumu ve Necmettin Erbakan Sempozyumlarının ardından çok olumlu dönütler aldıklarını ifade ederek, yakın zaman Konya Alimleri ve merhum Necmettin Erbakan'la ilgili tematik özel başlıklar ile bu sempozyumların sürekliliğini sağlamayı planladıklarını söyledi. Prof. Dr. Şeker, Türk Tarih Kurumu ve İslam Tarihçileri Derneği ile 3 yıldır ortaklaşa yapılan, Uluslararası Orta Anadolu ve Akdeniz Beylikleri Tarihi Kültürü ve Medeniyeti Sempozyumu'nun, Eşrefoğulları, Karamanoğulları ve Ramazanoğulları özel konu başlıkları ile devam ettiğini ve bundan sonra da devam ettirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Basın toplantısı soru-cevap bölümünün ardından, Meram Tıp Fakültesi'nin yeni binası, Köyceğiz Yerleşkesi'nde devam eden inşaat alanları, Meram 15 Temmuz Yerleşkesi ile Simülasyon ve Modelleme Araştırma ve Uygulama Birimine düzenlenen teknik gezi ile sona erdi.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.