Öğrenciler İçin Kendi Ekmeğine Taş Koydu
Dicle Üniversitesi'nde yaklaşık 5 yıldır kantin işletip fotokopi çeken Veysi Çomak, tasarladığı uygulama ile kendi ekmeğine taş koydu.
Dicle Üniversitesi'nde yaklaşık 5 yıldır kantin işletip fotokopi çeken Veysi Çomak, tasarladığı uygulama ile kendi ekmeğine taş koydu. Öğrencilerin "not dilenme" derdini ortadan kaldırıp fotokopi sıralarında zaman öldürmelerini önlemek isteyen işletmeci, öğretmen ve öğrencilerin not paylaşımında bulunup birbirlerine soru sorabileceği kampüscep uygulamasını hayata geçirdi.
Veysi Çomak, 5 yıl önce Dicle Üniversitesi'nde bir kantin işletmek için kolları sıvadı. Girdiği kantin ihalesini kazanan Çomak, bu tarihten itibaren her anını öğrenciler için harcamaya başladı. Öğrencilerin tüm sorunları ile ilgilenip bir ağabey gibi davranan Çomak, kantinde bulundurduğu fotokopi makinesinde öğrencilerin notlarını da çoğaltmaya başladı. Vize ve final haftalarında talebe yetişemeyen ve öğrencilerin de sırada uzun zaman harcadığını gören Çomak, ekmeğinden olacağını bilmesine rağmen aklına gelen fikri hayata geçirmeye karar verdi. Yaklaşık 10 gün önce fikrini hayata geçiren Çomak'ın işlettiği fotokopi makinesinin önü sınav haftası olmasına rağmen boş kaldı.
Öğretmen ve öğrenciler uygulamada not paylaşabilecek
Çomak ve 2 arkadaşının kafa kafaya verip tasarladığı kampüscep uygulaması sayesinde öğrenciler, arkadaşlarından "not dilenmek" zorunda kalmayacak. Program sayesinde öğretmen ve öğrenciler, platforma not yükleyebilip birbirlerine soru sorma fırsatı bulacak. Makale yazmak için bölümünde bulunduğu program, not paylaşım ortamı ile beraber kullanıcıların birbirleri ile arkadaş olup, fotoğraf ve müzik yükleme aracı olarak da kullanılabilecek.
Fotokopi sırasına son
Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan kantin işletmecisi Veysi Çomak, yaklaşık 5 yıldır Dicle Üniversitesi'nde kantin işlettiğini söyledi. Çomak, "5 yıl boyunca öğrencilerin eksiklerini ve şikayetlerini duydum, bunun üzerine bir uygulama tasarlamayı düşündüm. Öğrencilerimiz fotokopi sıralarında ücret vererek ders notu sıkıntılarını dile getiriyorlardı. Biz de bunu ele alarak hocalarımıza bir web sitesinde sayfa kurup, hocalarımızın öğrencileri ile devamlı iletişim halinde olmalarını istedik. Uygulama hem sosyal medya görevi üstleniyor. İnstagram ve facebooku sanatçılar kullanıyor, twitterı siyasetçiler daha çok kullanıyor. Eğitimcilere de özel kampüscep uygulamasını düşündük. Burada DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül hocamız bize çok destek verdi, kendisine çok teşekkür ediyorum. Hedefimiz uygulamayı Türkiye çapına taşımak. Öğrenci kitlemizi oluşturduktan sonra mağazalarla giyim, kozmetik lokantalar gibi daha çok öğrencilerin gideceği yerlerle anlaşma yapıp indirim ve öğrenciler için burs sağlamayı düşünüyoruz" dedi.
Öğrenciler notlara hızlı bir şekilde ulaşabiliyor
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işletme bölümü son sınıf öğrencisi Bilal Dilekcan, artık arkadaşlarından ders notu alma gereği duymadığını söyledi. Dilekcan, "Hem hocalar hem de bölümdeki arkadaşlar bu sayfada ders notlarını paylaştıkları için hem fotokopi çekmek zorunda kalmıyorum hem de arkadaşlarından tek tek gidip not dilenme derdinde olmuyorum artık. Küçük bir maliyet de olsa fotokopiye de para vermeyeceğiz artık. Uygulama sayesinde bütün notlara hızlı bir şekilde erişebiliyorum" diye konuştu.
İİBF öğrencisi Fırat Sümer ise şunları söyledi:
"Çok iyi bir uygulama fotokopi sırasından kurtuldum, önceliğim bu. Her an hocalarıma danışabilme fırsatım oluyor. Uygulama içerisinde yapılan gruplarla öğrenci arkadaşlarıma da bilmediğim konular hakkında bilgi alabiliyorum. Bunun için kampüscep uygulamasını tasarlayanlara teşekkür ediyorum. Çekindiğim hocalara istediğim soruyu sorup cevap almak beni daha çok mutlu ediyor."
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.