Ömerli Alıçlı Köyü
Alıçlı Köyü haberleri, Ömerli Alıçlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Alıçlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Alıçlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.
Ömerli Alıçlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Alıçlı köyü son dakika gelişmeleri, Alıçlı köyüne özgü yemekler, Ömerli Alıçlı köyünün tarihi, Alıçlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Alıçlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Alıçlı , Mardin ilinin Ömerli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Alıçlı köyü resimleri ve Alıçlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Ömerli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Ömerli Mardin Arası Kaç Km? Ömerli Hava Durumu? Ömerli Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Ömerli Alıçlı Köyünde doğan biri var mı? Ömerli Doğumlu Ünlüler Kimler?
Alıçlı, Mardin ilinin Ömerli ilçesine bağlı bir mahalledir.
Arap ve Kürt kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında genelikle pekmezli yemekler pekmezli bazlama pekmezli ve yağlı olarak yapılan tatlı yemekleri (şellıkı) içli köfte (kıteli) kısır, metfune, kaburga dolması, asma yaprağından yapılan üçgenli sarmalar, üzümden pekmez ve pestil, cevizli sucuk (kesme) kuru uzum kışın kurutulmuş etten değişik yemekler etli bulgur pilavı yapılır.Mardin iline 35 km, Ömerli ilçesine 12 km uzaklıktadır.komşu köyleri ise Midyata bağlı Ziyaret köyü, Savura bağlı Gölbaşı, Anıt tepe, Savura bağlı (erbıl) köyü Hazne Köylerine sınırlıdır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Gündüzleri sıcak geceleri serin olup, nem oranı çok düşük insan ve canlı yaşamı bakımından çok elverişlidir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa bağlı süt yoğurt ve peynir kendi ihtiyaçlarını giderecek kadar yapılmaktadır. Bağcılık, kuru üzüm elde edilir, az da olsa buğday, arpa, mercimek, nohut, kiraz ve değişik meyve ağaçları belirli geçim kaynaklarıdır. Son yıllarda kiraz yetiştiriciliği önemli yer tutmaktadır. Köyde açılmış olan dört sondaj sayesinde kısmende olsa sulu tarıma geçiş yapılmakta. Patates, domates, patlıcan biber gibi sebzeler yetiştirilmekte.2013 Yılında Mardin İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yaqtırım programına alınarak 4500 mt. Modern Kanalizasyon şebekesi yapılmış olup, 4,5x16 mt.çapındaki fosseptik çukuruna akıtılmaktadır. Ayrıca 4500 mt.polietlilen yeni su boruları döşenerek( eski boruların yerine) temiz su şebekesi yapılmıştır. Yine Köye 200 mt.derinliğinde yeni sondaj kuyusu kazılarak elektrik şebekesi yapılmıştır. Saniyede 7lt.(Lt/Sn) su kulanıma hazır hale getirilmiştir. Su deoosu yeniden onarılmış ve dezenfekte edilmiş,sokak araları genişletilerek araçların her yöne gidebilmesi sağlanmıştır.Sokaklara parke döşenmesi halinde köy modern ve yaşanabilir duruma gelecektir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.