Otellerde Yataklar Boş Kaldı

Otellerde Yataklar Boş Kaldı

Adana'da bulunan 57 otelin 2016'daki doluluk oranlarının istenilen düzeylerde gerçekleşmediği belirtilerek, otellerde ihtiyacın tam 4 katından fazla yatak...

Adana'da bulunan 57 otelin 2016'daki doluluk oranlarının istenilen düzeylerde gerçekleşmediği belirtilerek, otellerde ihtiyacın tam 4 katından fazla yatak bulunduğu bildirildi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Adana Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Murat Şirin, yaptığı açıklamada, 2016'nın turizm sektörü açısından iyi geçmediğini söyledi. Sektörde yaşanan sıkıntının Adana'da da kendisini hissettirdiğini belirten Şirin, 2016'da otellerdeki doluluk oranlarının azaldığını, oda fiyatlarının da düştüğünü bildirdi.

Şirin, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün verilerine göre kentte 48'i işletme, 9'u yatırım belgeli 57 otelin bulunduğunu, bu otellerdeki yatak kapasitesinin ise 8 bin 817 olduğunu söyledi.

Bu otellerde ihtiyacın 4 katından fazla yatak bulunduğunu belirten TÜRSAB Başkanı Şirin, şöyle konuştu:

"Fazla yatak kapasitesine karşın 2016 verilerine göre Adana'daki otellerde yıllık 911 bin 6 adet geceleme gerçekleşmiş. Bu rakamı 365 güne böldüğünüzde günlük yatak ihtiyacı sadece 2 bin 495'tir. Bu da her gün 6 bin 322 yatağın boş kaldığını gösteriyor. Her gün boş kalan bu yatakları doldurmak için 2023 Turizm Master Planı ve Yatırım Rehberini oluşturduk. Biran önce bu planın uygulamaya geçirilmesini istiyoruz. Planın uygulamaya geçmesiyle birlikte turizmde istediğimiz rakamları yakalayabiliriz."

Şirin, fazla yatak kapasitesine karşın kentte otel yatırımlarının devam etmesinin plansızlıktan kaynaklandığını ve bunun önüne geçilmesi gerektiğini belirterek verilere kentte bulunan belediye ruhsatlı 30'a yakın konaklama tesislerinin dahil olmadığını da sözlerine ekledi.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.