Özel Öğrenciler Üretime Katkıda Bulunuyorlar
Ordu'nun Fatsa ilçesi Sami Yücel Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğrencileri kendilerine ve okullarına ek gelir sağlamak için galoş üretimi, tahtadan...
Ordu'nun Fatsa ilçesi Sami Yücel Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğrencileri kendilerine ve okullarına ek gelir sağlamak için galoş üretimi, tahtadan hediyelik eşyalar, boncuktan tablolar ve günlük yemekler yaparak hem başarılarını kanıtlıyor hem de eğitim masraflarının karşılanmasına katkı sağlıyor.
Okulun her farklı sınıfında özel öğrenciler yaptıkları işler ile hünerlerini sergilerken en büyük destekçileri ise okuldaki öğretmenleri oluyor. Özel öğrenciler günde 200 ile 350 adet galoş üretimi yapıyor. Ürettikleri galoşları ise çevresindeki anaokullarına ve diş laboratuvarlarına satarak hem okullarına destek oluyor hem de kendilerinin eğitim masraflarını karşılamış oluyorlar.
Özel öğrencilere en büyük destekleri okullarındaki öğretmenler verirken öğretmenleri ise okul hayatı bittikten sonra onların da yapabilecekleri işleri öğrettiklerini belirttiler.
Özel çocukların bir şeyler ürütmesini sağlamak amacıyla galoş üretimi yapmaya karar verdiklerini, ilgili makineleri alarak burada galoş üretimi yaptıklarını belirten Özel Eğitim Öğretmeni Uğur Orhan, "Öğrencilerimiz iş paylaşımı yaparak günde 300'e yakan galoş üretiyorlar. Bu sayede öğrencilerimiz öz güvenlerini de sağlamış oluyorlar. Topluma yararlı olduklarını görmek için her gün burada çalışmalarını devam ettiriyorlar. Güvenli bir iş, öğrencilerimiz zorlanmıyorlar. Ayrıca boncuk dizme ve farklı çalışmaları burada öğrencilerimiz yapıyorlar. El becerilerini geliştiriyorlar. Bunları yaparken can güvenliklerini düşünüyoruz" dedi.
Özel öğrencilerini el becerilerini tespit ettiklerini söyleyen Okul Müdürü Ertuğrul Oğul ise yaptığı açıklamada, "Ağaç işleri, galoş üretimi ve boncuk dizme işlerinde başarılı oldular. 4 sınıfımız var ve burada özel öğrencilerimiz ağaç işleri, galoş üretimi, mutfak becerileri ve boncuk dizme üretimini yapıyorlar. Hediyelik objeler yapıyorlar ve belirlenen günlerde sahilde satışını yapıyoruz. Okulumuza katkı sağlayan öğrencilere sahibiz. Özel şenliklerde sergi açıyoruz ve orada öğrencilerimiz bu ürünleri satıyorlar. Hem üretiyorlar hem de satıyorlar. Galoş üretimini devamlı yapıyoruz. Piyasadan daha kaliteli ürünler yapıyoruz. Mezun olan öğrencilerimizi kaybetmeme adına proje başlattık ve proje devam ediyor" şeklinde konuştu.
Özel öğrenciler ise yaptıkları işlerden çok mutlu olduklarını söylediler.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.