Posof Yurtbekler Köyü
Yurtbekler Köyü haberleri, Posof Yurtbekler Köy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yurtbekler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Yurtbekler Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.
Posof Yurtbekler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yurtbekler köyü son dakika gelişmeleri, Yurtbekler köyüne özgü yemekler, Posof Yurtbekler köyünün tarihi, Yurtbekler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yurtbekler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Yurtbekler , Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yurtbekler Köyü Resimleri ve Yurtbekler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Posof Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Posof Ardahan Arası Kaç Km? Posof Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Posof Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlı iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Çıldır Yurtbekler Köyünde doğan biri var mı? Posof Doğumlu Ünlüler Kimler?
Yurtbekler , Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür.
Tarihi kalıntılara bakılırsa çok eski bir yerleşim yeri olduğu anlaşılmaktadır ancak bugünkü köyün yakın tarihide, 1800-1850'li yılları arasında Kars'ın Kağızman ilçesinden gelen 3 aile tarafından kurulmuştur. Şu an köy 6 sülaleden oluşmaktadır. Bunların dördü Kars-Kağızman asıllı, diğer iki sülale ise Yozgat ve Posof / Balgöze köyünden bu köye gelmiştir. Köyde tarihi eser olarak sayılabilecek, köyün güneyindeki Cak Kalesi, köyün batısındaki Kışla Kalesi, yine köyün batısında Neşnişin Sarayı adıyla tanınan Hükümet Konağı Harabesi köyün tarihi eserleridir.
Köyün eski adı "Caksuyu" ; bu isim Kıpçak Türkçesi'nde "öncü asker" anlamına gelmektedir.
Yeni adı "Yurtbekler" adını ise, Gürcistan hudutunda oluşı ve orada "bir takım askerimizin bulunuşuna" izafen verilmiştir
Köyün yemek türleri çoğunlukla hamur işleri yapılır. Bu yörenin en meşhur yemekleri khinkal, bişi, kuymak ve cadi (Mısır Ekmeği) dir.
Köyden dışarı da yaşayan Caksulular ise büyük çoğunluğu Avrupa'da ikamet etmektedir. Hollanda, Almanya, Fransa ve Belçika'da yoğun bir nüfus bulunmaktadır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık Ocağı ve Sağlık Evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.