Prof. Dr. Dağlı, Türk Kardiyoloji Kongresi’nde Eğitim Verecek

Prof. Dr. Dağlı, Türk Kardiyoloji Kongresi’nde Eğitim Verecek

Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) tarafından 20-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenen "32. Uluslararası Katılımlı Türk Kardiyoloji Kongresi'nde Medical Park...

Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) tarafından 20-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenen "32. Uluslararası Katılımlı Türk Kardiyoloji Kongresi'nde Medical Park Elazığ Hastanesi Kardiyoloji Kliniği Hekimi Prof. Dr. Necati Dağlı'nın eğitim vereceği belirtildi.

Antalya'da 32'incisi düzenlenecek olan Uluslararası Katılımlı Türk Kardiyoloji Kongresi'nde, Medical Park Elazığ Hastanesi Kardiyoloji Kliniği Hekimi Prof. Dr. Necati Dağlı 22 Ekim tarihinde periferik arter hastalıklarında teknolojik gelişmeler ve bunların girişimsel tedavisi yeni çıkan teknikler konusunda Türkiye'deki kardiyologlara eğitim verecek. 20-23 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan Ulusal Kardiyolojik Kongresi'nde dünyada yapılan yeniliklerin tartışılıp ve eğitimlerin verileceğini belirten Medical Park Elazığ Hastanesi Kardiyoloji Kliniği Hekimi Prof. Dr. Necati Dağlı, "Kardiyolojik doktorlarının güncel teknolojik gelişmeleri takip etmeleri açısından önemli olan kongrede periferik arter hastalıklarında girişimsel tedavide 1 saat 20 dakika eğitimci görevinde bulunacağım. Kardiyoloji uzmanlarının bu alandaki gelişmeleri yakından takip etmeleri konusunda Türkiye'de ki tüm kardiyologlara, periferik arter hastalıklarında teknolojik gelişmeler ve bunların girişimsel tedavisi yeni çıkan teknikler konusunda ayrıntılı bilgi sunacağım. Bu kursta, alt ekstremite ile diğer kalp dışı arterlerdeki yapılan halk arasında ameliyatsız çözüm diye nitelendirdiğimiz kronik total oklüzyon ve yeni cihazların kullanımına yönelik tüm dünyadaki yenilikleri Türkiye'deki kardiyologlara anlatacağım" dedi.

Periferik arter hastalıklarında anjiografik tedavisinin son 5 yıldır hızlı bir şekilde ivme kazandığını dile getiren Prof. Dr. Necati Dağlı, "Özellikle yeni çıkan cihazlar sayesinde daha önce bypass ile tedavi edilen damarların birçoğunu artık anjiografik tedavi ile açmaktayız. Bacağında yorgunluk, halsizlik, uyuşma, kramp girenler, istirahatta bile ağrısı olan hastaların en yakın kalp ve damar hastalıkları uzmanına müracaat etmeleri gerekiyor. Özellikle şeker hastalarının daha dikkatli olması gerekiyor. Şeker hastalığı kalp damarlarında tıkanıklık yaptığı gibi bacak, ayak, böbrek damarlarında da tıkanıklık yapmaktadır. Daha önceden çözümsüz gibi görünen bu damarların tıkanıkları yeni tekniklerin gelişmesi ve bunları yakından takip eden Türk hekimlerinin azmi ve başarısı sayesinde başarı ile ameliyatsız bir şekilde tedavi edilebilmektedir. Biz de kendi kardiyoloji merkezimizde yüzde 100 tıkalı olan bacak, ayak, uyruk, bağırsak damarları gibi hastalıkları ameliyatsız bir yöntemle tedavi etmekteyiz. Bu konudaki bilgi ve becerilerimizi Ulusal Kardiyolojik Kongresi'nde diğer hekimlerle paylaşacağım" ifadelerini kullandı.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.