Rahat Bir Uyku İçin 5 Dakikanızı Ayırmanız Yeterli

Rahat Bir Uyku İçin 5 Dakikanızı Ayırmanız Yeterli

Aydın Özel Medinova Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ozan Barutçu, eşleri boşanma noktasına getiren horlamanın 5 dakikada sona erebileceğini...

Aydın Özel Medinova Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ozan Barutçu, eşleri boşanma noktasına getiren horlamanın 5 dakikada sona erebileceğini belirtti.

Op. Dr. Ozan Barutçu, yaptığı açıklamada; "Burun ve özellikle ağız bölgesindeki darlıklara bağlı olarak uyku esnasında meydana gelen sesin oluşturduğu horlamanın tedavisinde ağrısız, sızısız ve kansız, yan etkisiz bir tedavi yöntemi olan "radyo frekans" ile hasta bir saat sonra günlük hayatına dönebilir. Gündüz dikkatsizlik, konsantrasyon bozukluğu, uykuya meyil, iş yaşamında başarısızlık, eşler arasında geçimsizlik, tatil ve iş gezilerinde istenmeyen kişi olmak gibi sosyal problemler olarak karşımıza çıkacağı gibi, tıbbi olarak da uykuda ani ölümler, yüksek tansiyon, kalp-damar hastalıkları, depresyon, akciğer hastalıkları olarak görülmektedir. Horlamayı azaltmak için kişisel önlemlerin yeterli olmadığı durumlarda bir Kulak Burun Boğaz uzmanına başvurulması gereklidir. Her pozisyonda ciddi şekilde horlayan kişilerle, uykularında en az on saniye süren ve saatte en az yedi defa tekrarlanan apneli hastaların tedavisi zorunludur. Boğaz bölgesindeki anormalliklere bağlı horlama ve uyku apnesi spesifik tedavi gerektiren bir sorun olarak ortaya çıkar" dedi.

Horlama Tedavisinde Kesin Çözüm

Rahatsızlığın tedavisi hakkında da bilgile veren Barutçu, şu uyarılarda bulundu: "Horlama tedavisinde klasik cerrahi yöntemler ve lazerin başarı oranın yüzde 70'lerdedir. Ameliyat sonrası ağrılar ise bazen 1 aydan fazla sürmektedir. Yeni bilimsel çalışmaların sonucunda ulaşılan son nokta olan radyo-frekans dalgalarıyla horlama tedavisi, son derece ağrısız, sızısız ve en önemlisi kansız bir şekilde hastayı sorunundan kurtarmaktadır. Uygulamadan bir saat sonra hasta yemeğini yiyebildiği gibi işinin başına dönebilmektedir. Hastanemizde de yapılmakta olan radyo-frekans yöntemiyle horlama tedavisinde istenilen bölgede doku hacmini azaltmak için radyofrekans dalgalarının ısıtma özelliğinden faydalanarak , 300 ila 1000 Kbz arasındaki radyofrekans dalgalarının, sinir uçlarına zarar vermeden yumuşak dokuda bir hipertermi meydana getirmesi sağlanır. Düşük güçte, alçak voltajda ve ortalama 75-85 derecede kullanılan radyo-frekans sistemi, yumuşak damak ve küçük dile bağlı horlamalarda kullanılan hızlı, basit ve etkili bir cerrahi metot olarak tanımlanmaktadır.

Ağrısız, sızısız ve kansız, yan etkisi olamayan bu tedavi yöntemi, hastanın en fazla bir saat sonra günlük hayatına dönmesini sağlar. Radyo-frekans dalgalarıyla horlama tedavisi lokal anestezi altında, poliklinik şartlarda 5 dakikada gerçekleştirilebilmektedir"

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.