Ramazan Denetimleri Hız Kazandı
Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların rahat bir Ramazan ayı geçirmeleri için tedbirlerini arttırdı.
Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların rahat bir Ramazan ayı geçirmeleri için tedbirlerini arttırdı. Ekipler gıda denetimlerine hız verdiler.
Gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla, Ramazan ayının başlangıcından itibaren tüketicilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmalarını sağlamak için İl ve İlçe Gıda Tarım Müdürlüklerinde görevli gıda kontrol görevlilerinin denetimleri aralıksız devam ediyor.
Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, yaptığı açıklamada "Riske dayalı denetim programı kapsamında yapılan gıda denetimlerine ilave olarak; özellikle ramazan ayı boyunca toplu iftarlara yemek sağlayan yemek siteleri başta olmak üzere; yoğun olarak tüketilen ekmek/pide unlu mamuller, tatlı ve pastacılık ürünleri ile et ve süt ürünlerinin üretimi yapan işyerlerinin gıda güvenliği açısından denetimlerinin yapıldı. Ayrıca muhtelif gıdaların bir arada yer aldığı ramazan paketleri ile hurma ve şekerleme gibi ürünlerinin satışının yapıldığı satış yerlerinde ise ürünlerin son tüketim tarihi ve etiket bilgilerine yönelik kontrollerin arttırıldı" dedi.
Açıkta satılan ürünlerden almayın
İl Müdürü Kabaoğlu, vatandaşları uyararak "Tüketicilerimizin de toplum sağlığı açısından ambalajsız, açıkta satılan, etiketsiz; üreticisi, markası ve gıda kayıt belgesi olmayan firmalara ait ürünleri satın almamalarını, ürünlerin son tüketim tarihlerinin geçmemiş olmasına, ambalajlarının sağlam ve şişmemiş olmasına aynı zamanda gıdaların etiketlerinde yazan şartlara uygun muhafaza edildiklerini dikkatlice kontrol etmeleri gerekiyor. Vatandaşlarımızın gıda ile ilgili her türlü şikayetlerini ALO 174 GIDA hattına bildirmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu. .
Denetimler aralıksız dürecek
İl Müdürü Harun Kabaoğlu, denetimlerin aralıksız süreceğine dikkat çekerek "Halk sağlığı ve gıda güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerin aralıksız hız kesmeden devam edecek. 2017 yılında İl genelinde 1392 gıda satış ve toplu tüketim yeri ile 208 üretim yeri olmak üzere toplam 1601 gıda işletmesinin denetim ve kontrolünün yapıldı. Yurt genelinde yapılan gıda izleme programları çerçevesinde ve Müdürlüğümüze yapılan ihbar ve şikayet üzerine 75 adet gıda numunesi alındığını, bu denetim ve kontroller sonucu; 5996 Sayılı Gıda Kanununa aykırı hareket eden ve analiz sonucu Türk Gıda Kodeksine aykırı çıkan 9 işletmeye toplam 29 bin 109 TL yasal işlem uygulanmıştır" dedi.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.