Rekabetçi Sektörler Programı Samsun’da Tanıtıldı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AB Mali Programları Daire Başkanı Murat Altun, "Rekabetçi Sektörler Programı" kapsamında, imalat sanayi, Ar-Ge, teknolojik...
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AB Mali Programları Daire Başkanı Murat Altun, "Rekabetçi Sektörler Programı" kapsamında, imalat sanayi, Ar-Ge, teknolojik transferi gibi birçok alanda gerçekleşecek projelere 405 milyon euro kaynak ayrıldığını söyledi.
'Rekabetçi Sektörler Programı'nın tanıtıma ilişkin toplantısı, İstanbul, Adana ve İzmir'in ardından Samsun'da da gerçekleştirildi. Bir otelde düzenlenen toplantıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altınsoy, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile iş adamları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AB Mali Programları Daire Başkanı Murat Altun, "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan, Avrupa Birliği ve Türkiye ortak finansmanıyla yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı'nın yeni dönem destekleri açıklanıyor. Programın yeni döneminde imalat sanayi, yaratıcı endüstriler, Ar-Ge, teknoloji transferi gibi birçok alanda valilikler, belediyeler, kalkınma ajansları, ihracatçı birlikleri, meslek örgütleri, üniversiteler, organize sanayi bölgeleri, kuluçka merkezleri, teknoloji geliştirme bölgeleri ve bu konularla ilgilenen dernek ve vakıflar tarafından geliştirilecek projelere 405 milyon euro kaynak ayrıldı" dedi.
Rekabetçi Sektörler Programı'nın yeni dönem tanıtımının Samsun'da yapıldığını ifade eden Altun, "Programın 2007 yılında başlayan ilk döneminde, Türkiye'nin 43 ilinde ortak kullanım atölyeleri kurulmasından KOBİ'lerin finansal araçlara kolay erişim sağlamasına, turizm alt yapısının geliştirilmesinden girişimcilere yeni iş fikirlerini hayata geçirmelerine destek olacak merkezlerin kurulmasına kadar geniş bir alanda çeşitli projelere toplam 565 milyon Euro mali destek verildi. Rekabetçi Sektörler Programı'nın Türkiye'nin 81 ilini kapsayacak yeni döneminde ise imalat sanayinde dönüşüm, hizmetler ve yaratıcı endüstriler, Ar-Ge ve yenilikçilik, teknoloji transferi ve ticarileşme ekseninde geliştirilecek projeler için 405 milyon euro kaynak oluşturuldu. Bu kapsamda 2016 yılı sonu, 2017 yılı başında teklif çağrısı yapılarak desteklenecek projelerin seçimi başlayacak. Yeni dönemde geliştirilecek projelerin, ihracatın ve katma değerin artırılmasına, üniversite-kamu-sanayi işbirliğine, üretici endüstriler ile imalat sanayi arasında ilişkilerin güçlendirilmesine, üreticiliğin rekabetçiliğe kanalize edilmesine, yenilikçi ürünlerin ticarileşmesine, yenilikçi fikirler ile sermaye yatırımcıları arasında işbirliği kurulmasına katkı sağlayacak nitelikte olması bekleniyor" diye konuştu.
Konuşmanın ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AB Mali Programları Programlama Bölüm Koordinatörü Pınar İrdem, katılımcılara "Rekabetçi Sektörler Programı'nın yeni döneminde hangi alanların ve ne tür projelerin desteklendiği, kimlerin katılabileceği, proje geliştirme ve seçim süreci" konularında bilgiler verdi.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.