Ressam Tandoğdu: "Kendi Memleketimde Bir Sergi Açamamanın Üzüntüsü Yaşıyorum"

Ressam Tandoğdu: "Kendi Memleketimde Bir Sergi Açamamanın Üzüntüsü Yaşıyorum"

Ordu Fatsalı Ressam Celalettin Tandoğdu, "Fatsalıların bana karşı daha çok beğeni ve takdirle alakalı ilgileri oldu. Fatsalı bir kişi olarak Fatsa'da...

Ordu Fatsalı Ressam Celalettin Tandoğdu, "Fatsalıların bana karşı daha çok beğeni ve takdirle alakalı ilgileri oldu. Fatsalı bir kişi olarak Fatsa'da da bir sergi açmak isterdim fakat halen açamamanın üzüntüsünü yaşıyorum" dedi.

Ressam Celalettin Tandoğdu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Çocukluğum döneminde resme karşı olan ilgim herkes tarafından biliniyordu. İlkokul çağlarımda İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nin adını duymuştum. Liseyi bitirdikten sonra Mimar Sinan Devlet Güzel Sanatlar Akademisi sınavlarına girdim ve başarılı oldum. Okula girmek ve böyle bir okulda eğitim almak yeterli değildir. Kontenjan içinde bulunan öğrenciler arasında da yetenekli olmak gerekiyor. Okulda, atölyemde ve eğitim esnasında iyi bir öğrenci oldum. Büyüklerimiz tarafından iyi bir ressam olacağımı söyleyenler vardı ve "Kesinlikle bu işin peşini bırakma" diyerek destek oldular. Akademiye giren herkes sanatçı, ressam olarak çıkmaz. Bu ciddiyetle okuldaki eğitimimi devam ettirdim. Öğrencilik yıllarımda hocalarımdan Asistanlık teklifleri almıştım. Ancak o yıllarda meydana gelen sistem değişikliği nedeniyle ben de vatani görevimi yaptım. Okulumuzun yapısı değiştiği için okuldan uzak kaldım. Sonrasında özel kurumlarda görev aldım. Bir zaman sonra kendime özel bir atölye kurdum ve orada çalışmalarımı sürdürdüm. 20 yıl sonra yaptığım eserlerin sergisini açmaya başladım. Çocukluğumda Fatsa ilçemizde başlayan resme olan ilgim peşinden akademi sürecinin devam etmesi benim için çok önemlidir. Her yıl düzenli olarak sergiler açmaya başladım. Teşvikiye resim sergisinde açtığım ilk sergim ise benim ne kadar iyi işler yaptığımı ortaya çıkardı ve sonrasında tüm kapılar bana doğru açılmaya başladı. Bundan sonrasında Türkiye geneli il ve ilçelerden resim sergisi için teklifler gelmeye başladı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere üst düzeyde sergiler açan profesyonel bir kimliğe büründüm. Fatsalı olduğumu ve Fatsa ilçesinden beslendiğimi her zaman dile getirdim, her anlamda görsel ve ailevi ilişkilerimden hiç kopmadım. Resimlerimde yansıttığım Karadeniz dokusunu herkes fark ediyor" ifadelerini kullandı.

Tandoğdu şöyle devam etti: "Benim resimlerime bakan herkes, anlatmak istediğim duyguyu ve imzama bakılmaksızın tarafımdan yapıldığını anlıyor. Bu algıyı insanlara vermek çok önemlidir. Özgün, kimliğini taşıyan bir noktaya geldim. Toplumda sanatla ayakta durmak kolay değil ama ben profesyonel sergiler açarak çok önemli bir şeyi başardığıma inanıyorum. Bu verileri gözlemliyorum. Mütevazi davranıyorum."

Tandoğdu sözlerini şöyle tamamladı: "Birçok konuda sanatçı arkadaşlarımla birlikte toplantılar yapıyor ve görüş alışverişinde bulunuyoruz. Genel olarak şahsen birbirimizi çok iyi tanımasak da eserlerimiz sayesinde birbirimizi tanıyoruz. Fatsalıların bana karşı daha çok beğeni ve takdirle alakalı ilgileri oldu. Fatsalı bir kişi olarak Fatsa'da da bir sergi açmak isterdim. Yılın belli aylarında Fatsa'da resim sergileri açmak isterdim. Memleketimde yapamadığım işleri farklı çalıştaylarda yaptım. İstanbul'da Moda'da önemli derecede büyük başarılara imza attım. Arkadaşımın sanat evinde sadece müzik ve edebiyat, gezi, sanat üzerine galericilik üzerine çalışmalar yaptım. Düzenli sergiler açarak burada önemli derecede başarılara imza attık. 2016 yılındayız ve 2018 yılına kadar programlayacağım bir sergi yapacak durumdayım. Sanatçı arkadaşlarımızla birlikte çok güzel izler bıraktık. Galericiliğimiz devam ediyor."

Ressam Tandoğdu: "Kendi Memleketimde Bir Sergi Açamamanın Üzüntüsü Yaşıyorum"

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.