Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Türkiye saç ekimi konusunda dünya liderliğine oynarken, internette en çok aranan konu başlıklarından birisi de Saç Ekimi Nasıl Yapılır oluyor. BSHA editörleri, okurları için Saç ekimi konusunda en çok merak edilen konu başlıklarını araştırdı....

Türkiye saç ekimi konusunda dünya liderliğine oynarken, internette en çok aranan konu başlıklarından birisi de Saç Ekimi Nasıl Yapılır oluyor.

BSHA editörleri, okurları için Saç ekimi konusunda en çok merak edilen konu başlıklarını araştırdı. İşte o çalışma,

Saç Ekiminde Doğru Bilinen 7 Yanlış!

Saç Dökülmesi ve Nedenleri

“Bireylerin dış görünüşünü etkileyen en önemli faktörlerden biri saçlarıdır. Saç tipi, şekli kişilerin görünümünü değiştirir. Bu nedenle kadınlar sıkıldıklarında ya da hayatlarında farklılık istediklerinde saç renkleri, şekillerini değiştirerek daha özgür ve iyi hissedebilir. Saç şekillendirirken fazla ısı kullanılması, hormon değişimleri, hamilelik, vitamin ve mineral eksikleri saç dökülmesi nedenleri arasında sıralanabilir. Kişilerde saç dökülmesinin nedenleri tespit edildikten sonra tedavi uygulanmalıdır. Herkesin saç dökülme nedeni farklıdır. Bu nedenle bireyler çok fazla saçının döküldüğünü hissettiğinde uzmana danışmalıdır. Erkek tipi saç dökülmesi saçların seyrekleşmesine saç derisinin görülmesine neden olur. Bu tip saç dökülmesi hem erkek hem kadınlar da görülür. Vitamin eksikliği, mevsim değişikliği, fazla ürün kullanımı gibi nedenlerle dökülen saçlar yeniden oluşabilir. Bu sebeplerden dökülen saçların tedavisi ilaç ya da saç derisinin ihtiyaç duyduğu takviye edici kozmetik ürünler olabilir. Ancak kişilerde çok fazla saç dökülmesi varsa ve bebek saçları ile desteklenmiyorsa saç ekimi işlemi yapılabilir.

Saç Ekimi İşlemi Öncesi Muayene

Saç ekimi işleminin yapılabilmesi için bireyler öncelikle muayene edilmelidir. Bunun sonucunda saç kökleri, saç derisi incelenir ve bireylerden bazı tetkikler istenir. Yapılan testlere göre uzman nasıl tedavi uygulanacağını bireylere sorarak karar alır. Saç ekimi yapılabilmesi için kadınlarda da erkeklerde kellik oluşabilecek düzeyde saç derisinde açılma olmalıdır. Yeni saç oluşumu gözlemlenmiyorsa saç ekim işlemleri yapılabilir. Aynı zamanda çeşitli hastalıklar nedeniyle saç dökülmesi yaşanmış ve saçların çıkmama durumu gözlendiyse uygun zamanda saç ekimi yapılabilir.

Saç Ekimi Sonrası Bu Kurallar Hayati Önem Taşıyor

Seyrek Saçlılar ve Tamamen Kel Olanlar Saç Ektirebilir mi?

 Saç ekimi yapılabilmesi için öncelikle kişilerdeki saç dökülme nedenleri belirlenmelidir. Her saç dökülmesinde saç ekimi yapılmamaktadır. Saçların çıkmama, kellik durumlarında tedavi ve estetik görünüş amaçlı ekim işlemi tercih edilir. Seyrek saça sahip olan kişiler ve tamamen kel olanlar saç ekim işlemi yaptırabilir. Saç derisi ve saç köküne uygun olacak saç ekim işlemi yapılarak daha dolgun ve çok saç görünümü elde edilebilir.

Saç Ekimi Kimlere Uygulanmaz?

Bireylerde herhangi bir sağlık problemini tetikleyecek durum söz konusu değil ise saç ekimi yapılır. Saç ekimi kimlere yapılmaz?

  • Şeker hastaları
  • Böbrek yetmezliği
  • Kronik rahatsızlıklar
  • Yüksek tansiyon
  • Kalp hastalıkları
  • Anestezi uygulanamayacak kişilere saç ekim işlemi yapılmaz.
saç kaybısaç simülasyonu

Saç Ekimi Nasıl Uygulanır?

Saç ekimi detaylı bir muayene ve tetkikten sonra yapılmasına karar verilir. Saç derisi ve saç kökü herkesin farklı yapıda olduğu için özel işlemler gerektirebilir. Aynı zamanda kişilerin saç yapısına uygun ürünlerle olabildiğince az tahriş edecek şekilde işlem yapılır. Böylece saç ekiminden sonra bireylerin iyileşme hızları daha yüksektir. Saç ekimi işleminden önce donerlerden saç kökü alınır ve işlem sırasında kişiye en uygun olacak cihazlarla saç derisine yerleştirilir. Donerler yerine kişiden alınan saç köklerine verilen isim greft olarak bilinir. Kişilerde kıl kökü alma işlemleri, ense, saç dip bölgesi vardır. Eğer kellik durumu ya da seyrek saç varsa göğüs, bacak, kol bölgesinden de kıl kökü alınabilir. Kel ve seyrek olan kişilerde saç ekimi işlemi daha uzun sürer.

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Saç ekimi kişilerin saç yapılarına ve saç derisine uyacak şekilde aktarılır. Birden fazla saç ekimi yöntemi bulunur. En sık tercih edilen ise Fue saç ekimi yapılır. Fue saç ekiminde kişilerin saç derisinde hiçbir iz, kalıntı, yara bırakmaz. Saç derisine oldukça nazik işlem yapıldığı için çok kısa sürede kabuk bağlanır ve iyileşme süresi diğer yöntemlere göre daha hızlıdır. Saçların yapısı, şekli, saç derisi saç ekimi sonucunu değiştirir. Özellikle saç ekimi işleminden sonra doğru bir şekilde bakım yapılması gerekir.

Erkekler arasında en sık başvurulan estetik uygulamalarının başında gelen saç ekimi operasyonları hem kaybedilen saçları hem de özgüveni yeniden kazandırıyor. Kişinin saç tipine ve yüz formuna ve kök kalitesine uygun olarak yapılan bu operasyonun başarıya ulaşması ise kişinin doğru ellere emanet edilmesiyle mümkün oluyor. Çoğu zaman hastaların başkalarından duyduğu ya da internetten okuduğu yanlış bilgiler yüzünden endişeli olduğunu veya mümkün olmayan sonuçlar istediğini dile getiren GlobalHair Medikal Direktörü Berkant Dural, bilgi karmaşasını önlemek için saç ekimi konusunda doğru bilinen yanlışları anlatıyor. Yazın saç ekimi yapılır mı? Çoğu kişi, yaz mevsiminin saç ekimi için uygun olmadığını düşünse de kışın en soğuğunda ya da yazın en sıcağında bile saç ekimi yapılabilir. Bu operasyon için zaman fark etmez, önemli olan kişinin 4 hafta boyunca güneşten kendini koruyabilmesidir. Özellikle de hastalara operasyon yapılan alanla teması olmayan şapka ve bereler önerilir. İnce telli saçlara saç ekimi uygulanabilir mi? En sık dile getiren yanlış bilgilerden biri de ince telli saçlara sahip olan kişilere saç ekimi yapılmayacağıdır. Ancak daha fazla greft uygulanarak bu hastalara saç ekimi yapmak mümkündür. Burada önemli olan doktorun saç analizini yaparak doğru tedavi yaklaşımını belirlemesidir. Sonrası ömür boyu kullanılacak sağlıklı saçlardır. Saç ekimi için saçların tamamının dökülmesi beklenmeli mi? Hayır! Saçının seyrekliğinden şikâyet eden herkes istediği zaman saç ekimi işlemi yaptırabilir. Hatta saç ekimi için belli bir saç oranının bulunması uygulanacak işlemin başarılı olmasında önemli bir etkendir. Dolayısıyla saç ekimi için kel kalmayı beklemeye gerek yoktur. Saç ekiminden sonra denize girilmez mi? Yazın habercisi baharın geldiği bugünlerde saç ekimi operasyonu ile tatil planları arasında kalanlar olabilir. Ancak doğru planlama ile ikisi de yapılabilir. Şöyle ki, ekim yapılan alanın 1 hafta süre ile korunması gerekir. Sonrasında yine dikkati elden bırakmadan normal hayata dönmek mümkündür. Bu süreçte uygulanan teknikte önemlidir. Ayrıca 4 hafta sonra da denize veya havuza girilebilir. Beyaz saçlar ekim için uygun mu? Uygun ekipman, donanımlı merkez ve uzman kişilerce dikkatli ve özenli bir şekilde yapıldığında beyaz saçlar da ekim için uygundur. Beyaz saç köklerinin görülmesi daha zor olacağından bunun için özel optik büyüteçler kullanılır ve saç ekimi operasyonu gerçekleştirilir.

Saç Ekimi Sonrası Ekilen Saçlar Dökülür mü?

Saçları seyrek ve az olan kişiler daha iyi, estetik görünüm kazanmak için saç ekimi yaptırır. Saç ekimi işleminden sonra dökülmeler devam edebilir.  Bu dökülmeler geçici süreç olarak bilinir ve saç köklerine zarar verilmez. Saç ekimi yapılmayan bölgelerde saç dökülmeleri devam eder.  Saç ekimi sonrasında saç çizgisinde herhangi bir bozulma, estetik görünüm kaybı oluşursa tekrar saç ekimi işlemi yapılabilir.

Saç Jölesi Saç Döker mi?

Saç Ekiminden Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Saç ekim işlemi kadar en önemli süreç sonrasıdır. Saç ekiminden sonra saç derisinin zorlanmaması, darbe görmemesi çok önemlidir. Saç köklerinin zedelenmemesi, çekme, tarama işlemlerinin olmaması gerekir. Özellikle saç köklerini korumak ekim işleminin başarılı olmasına yardımcı olur. Saç ekiminden sonra mümkünse bir ay boyunca hamam, sauna, yüzme, solaryum gibi alanlara girilmemesi önemlidir. Ağır egzersiz programlarına saç ekim işleminden 10 gün sonra başlanılması gerekir. Saç ekiminden sonra saçları köklerden kazıtmamak gerekir. Saç çizgilerinde düzeltme ya da dökülme problemi yaşanırsa mutlaka uzmana danışmak gerekir. Saçları yıkarken oldukça nazik olmalı ve mümkünse ılık su ile yıkamaya özen gösterilmelidir. Saçları kuruturken havlu ile çok bastırmamak gerekir aynı zamanda kurutma makinesi kullanırken saç köklerine zarar verilmemelidir. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Saç Ekiminde Doğru Bilinen 7 Yanlış!

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.