Sağlık Ve Çevre Alanında Bölgeye Hizmet Verecek

Sağlık Ve Çevre Alanında Bölgeye Hizmet Verecek

Sağlık ve Çevre alanında özel olarak desteklenecek Düzce Üniversitesi çalışmalarına hız verdi.

Sağlık ve Çevre alanında özel olarak desteklenecek Düzce Üniversitesi çalışmalarına hız verdi.

Kurulduğu 2006 yılından bu güne gerek eğitim-öğretim, gerek bilimsel faaliyet ve gerekse sürdürülebilir kalkınma alanlarında öncü çalışmalar gerçekleştiren Düzce Üniversitesi bu hizmetlerinin karşılığı olarak "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması" projesi kapsamında özel olarak teşvik edilecek ve desteklenecek beş üniversite arasına girme başarısı göstermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sağlık ve çevre alanında destekleneceğinin müjdesini alan Düzce Üniversitesi, yoğun çaba ve çalışmalar sonucunda bu başarıya ulaşmıştı.

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması projesi nasıl başladı?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Kalkınma Bakanlığı işbirliğiyle hazırlanan proje, üniversitelerin bulundukları bölgeye katkılarını artırmak ve belirli alanlarda ihtisaslaşmaya teşvik etmek amacıyla hayata geçirilmişti. Ülkemizde yükseköğretim kurumları için düzenlenen Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması projesi, 2015 yılı Haziran ayından itibaren bir seri toplantı ile Yükseköğretim Kurulu tarafından başlatılmıştı.

Sağlık ve Çevre alanında özel destek almayı nasıl başardı?

Sürdürülebilir kalkınmaya yönelik daha önce birçok çalışması bulunan Düzce Üniversitesinin, geçen yıldan bu yana bu toplantılara katılarak projede sağlık ve çevre alanına katkı verme hedefini belirlemişti. Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, YÖK Üyelerine ve ilgili kurullara; Düzce Üniversitesinin bölgesel gelişmeye katkılarını sunarak, özellikle çevre ve sağlık konuları başta olmak üzere Düzce'nin ve bölgenin sorunlarını, gelişmeye açık yönlerini, Düzce Üniversitesi misyon, vizyon ve faaliyetlerini, şehrin ve bölgenin gelişmesini sağlayacak yakın gelecekte yapılması planlanan çalışmalarla ilgili sunumlarını gerçekleştir, bu sunumlarda planlama ve faaliyetlere ilişkin Düzce Üniversitesi YÖK'ten beklentilerini de kararlılıkla ortaya koymuştu.

İlk olarak mevcut 187 üniversite rektörünün YÖK tarafından davetiyle başlayan "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması" projesinde yer almak isteyen üniversiteler, pilot üniversite olmaya yönelik beyanlarını YÖK'e iletmiş, bu kapsamda 40 üniversite projede pilot üniversite olmak için aday olmuştur. Bu üniversiteler, YÖK tarafından iki aşamalı bir değerlendirmeye tabi tutularak ilk aşamada 15 aday üniversite belirlenmiş, sonrasında Düzce Üniversitesinin de içinde bulunduğu 5 yükseköğretim kurumu, kendi belirledikleri ve bölgeye katkı vermek istedikleri alanlarda desteklenmeyi hak etmişti.

Bölgeye katkı verebilmek için çalışmalarına hız verdi

"Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması" projesi kapsamında çevre ve sağlık alanında desteklenecek Düzce Üniversitesi, planlanan faaliyetleri uygulayabilmek adına katkı verebilecek tüm akademik mensuplarıyla birlikte çalışmalarına hız verdi. Bu çerçevede YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile birlikte Kalkınma Bakanlığı'nda projenin süreci hakkında bir dizi görüşmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, projenin Düzce için çok önemli olduğunu, proje ile Düzce'nin bölgesel kalkınmada önemli bir şehir haline geleceğini söyleyerek Düzce Üniversitesinin çalışmalarına azimle devam edeceğini vurguladı.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.