Salihli Gökeyüp Köyü
Gökeyüp Köyü haberleri, Salihli Gökeyüp köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gökeyüp köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Gökeyüp köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.
Salihli Durasıllı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Durasıllı köyü son dakika gelişmeleri, Durasıllı köyüne özgü yemekler, Salihli Durasıllı köyünün tarihi, Durasıllı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Durasıllı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Durasıllı , Manisa ilinin Salihli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Durasıllı köyü resimleri ve Durasıllı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Salihli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Salihli Manisa Arası Kaç Km? Salihli Hava Durumu? Salihli Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Salihli Durasıllı Köyünde doğan biri var mı? Salihli Doğumlu Ünlüler Kimler?
Durasıllı , Manisa ilinin Salihli ilçesine bağlı bir mahalledir.
Gökeyüp kasabası 1200'lü yıllarda Türkistan'dan gelen Türklerce kurulmuş yerleşim birimidir.
Önceleri "Ömer Emre" olarak adlandırılmıştır. 1400'lü yıllarda adı bir süreliğine Seydilü olmuş, Zamanla çevrede oturan ve göveç yapımı ile uğraşan ailelerin de taşınması ile adı önce "Köke-eyip" (Köke=göveç anlamına gelir), daha sonra "Kökeyip" (kökeeyip), en sonunda ise resmi kullanıma uygun olarak "Gökeyüp" adını almıştır. Yöresel adı halen "Kökeyip"tir. Gökeyüp, 1300 lü ve müteakip yıllarda ilim irfan yuvası olmanın yanı sıra, gelen-geçenin de sığındığı, açın doyurulduğu, yolcunun huzur bulduğu Ömer Emre dergahının merkezidir.
1500 lü yıllara kadar dergah özelliğinin yanı sıra Adala yöresinde yetişen çeltikten ödenen pay ile geçimini sağlarken; 1700'lü yıllardan itibaren göveç yapımı ve ticaretine yönelmiştir. Daha sonra zaman içinde tarım ve hayvancılık öne çıkmaya başlamıştır. 1960'lardan itibaren tütün tarımına yönelen bir yeleşim yeridir. Son yıllarda, tütüne ek olarak çilek tarımı ve sebze üretimi de ön plana çıkmaktadır. Mevcut ekonomik faaliyetlerin, halkın geçimini sağlamakta yetersiz kalması sonucunda her yıl 100 haneyi aşkın aile mevsimlik olarak Antalya'ya taşınmakta ve ürün ortaklığına seralarda çalışmaktadır.
Gökeyüp 'ün 2007 itibarıyla nüfusu 2175'tir. Genel olarak insanları matemetik ve sayısıal zekaları iyidir. Kaliteli eğitim ve öğretim ile akademik düzeyde kaliteli nesiller yetişebilir.
Gökeyüp'e çıkış noktası Salihli olmak kaydıyla, iki farklı güzergâhtan ulaşılabilir. Birincisi Köprübaşı yolu üzerinden Cicikli yol ayrımından sola dönülerek, ikincisi Gördes yolu (Poyrazdamları yolu) takip edilerek poyraz dan sağa dönülerek ulaşılabilir. Birinci güzergah yaklaşık 40 km, ikinci güzergah ise yaklaşık 35 km'dir.
Gökeyüp, resmiyette tek mahalleden oluşmakla beraber; fiiliyatta Merkez mahalle ve Sarısu mahallesi ile Mıstıkdamları, Hamitler, Gökmusalı, İkioluklu, Sülmen mezralarından oluşmaktadır. Doğuda Köprübaşı ilçesiyle, kuzeyde Gördes ilçesiyle sınırdaştır. Batıda Poyraz ve Hacıhıdır mahalleleriyle, güneyde ise Ortaköy ile komşudur.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.