Samsun’da 10 Ayda Bin 732 Yangın Meydana Geldi

Samsun’da 10 Ayda Bin 732 Yangın Meydana Geldi

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin, Samsun'da 10 ayda bin 732 yangının meydana geldiğini ve en fazla yangının 414 yangın...

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin, Samsun'da 10 ayda bin 732 yangının meydana geldiğini ve en fazla yangının 414 yangın ile konut yangını olduğunu söyledi.

İtfaiye Daire Başkanlığının Ocak-Ekim ayı itfaiye olay istatistiği hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin, "2016 yılı itibariyle ekim sonu 10 aylık dönem zarfında bugüne kadar genel olarak 4 bin 530 olaya müdahale ettik. Bunların bin 732 tanesi yangın, 944 tanesi kurtarma, 237 tanesi trafik kazası, 116 tane su baskınları olup, diğerleri de güvenlik tedbirleri konularıdır. Samsun'da meydana gelen bin 732 yangından en fazla 414 yangın ile konut yangını meydana gelirken, 385 yangın ile ot yangını ikinci sırada yer aldı. İş yeri yangını 107, araç yangını 203, çöp yangını 268 olurken, 355 yangın da diğer yangınlar olarak kayıtlara geçti" dedi.

Samsun'da en fazla yangının Ağustos ayında gerçekleştiğini ifade eden Zengin, "Ocak ayında 154, Şubat ayında 146, Mart ayında 137, Nisan ayında 152, Mayıs ayında 116, Haziran ayında 112, Temmuz ayında 234, Eylül ayında 264 ve Ekim ayında da 149 yangın meydana geldi" diye konuştu.

"Alt kattaki kişi aşırı derecede soba yakınca üst katta yangına yol açabiliyor"

Evlerde en fazla baca ve elektrikli cihazlardan dolayı yangın meydana geldiğinin altını çizen Zengin, "Sobadan kaynaklı yangınlar evin kendisine zarar verdiği gibi bazen de kendi evinin dışında üst kata veya nadiren de olsa alt katlara zarar verebiliyor. Vatandaş sobayı aşırı derecede yaktığı zaman sobanın geçtiği güzergahta üst katlarda bacalara bitişik eşyalar varsa oradaki ısınmadan kaynaklı üstteki dairelerde yangın çıkabiliyor. Alt kattaki komşu aşırı derecede yakmış olduğu sobadan dolayı üst katta soba kullanmayan kişinin evinde yangın çıkabiliyor. Bunlarla sık sık karşılaşıyoruz. Vatandaşlarımızı bu konuda da uyarıyoruz. Özellikle sobaların geçtiği baca güzergahlarında hiçbir şekilde yakını bir eşyanın konmaması gerekmektedir. Özellikle yatak odalarında yüklük dediğimiz yataklar, yorganlar bacalara bitişik konulduğu için tutuşmalar olabiliyor. Onun için alt kat komşu soba kullanıyorsa üst kattaki komşuda dikkatli olmalıdır. Yani baca yangınlarının alt ve üst komşulara da zarar verdiğini biliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.