Sankon Başkanı Atasoy, Katar’da Temaslarda Bulundu

Sankon Başkanı Atasoy, Katar’da Temaslarda Bulundu

Katar Emirliği Ekonomi ve Ticaret Bakanı Ahmed bin Casim bin Muhammed Al Sani, Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (SANKON) Genel...

Katar Emirliği Ekonomi ve Ticaret Bakanı Ahmed bin Casim bin Muhammed Al Sani, Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (SANKON) Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy'u kabul etti.

SANKON Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Türkiye Cumhuriyeti ile Katar Emirliği arasında ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlamak amacıyla, Türkiye Cumhuriyeti Doha Büyükelçiliği organizasyonuyla Doha'ya ziyaret gerçekleştirdi. Katar Ticaret Odasını ziyaret ederek temaslarına devam eden Atasoy ziyarette yaptığı açıklamada, "Türk iş dünyası ile Katar iş dünyası birlikte hareket edelim. Biz Orta Doğu'da dost ve müttefik devletleriz. Bu ortaklığımızı iş dünyasında da gerçekleştirelim" dedi.

Katar Ticaret Odası Başkanlığı adına İş Kadınlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Ibtehaj Mohamed Al Ahmadanı ise, "Öncelkle Katar Devletine ve Katar Ticaret Odasına yapmış olduğunuz ziyaret için teşekkür ederim. Biz her zaman Türk iş adamları iş kadınlarıyla ittifak yapmaya iş birliği yapmaya hazırız" diye konuştu.

Başkan Atasoy, daha sonra Katar Girişimci İş Kadınları Kuruluşu Genel Merkezinde Katar'ın Girişimci İş Kadınlarıyla bir araya gelerek karşılıklı ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlamak amacıyla iş birliği protokolleri imzaladı. İmza töreninde Türk iş dünyası adına SANKON Başkanı Atasoy, Katar iş dünyası adına da Katar Girişimci Kadınlar Kuruluşu Genel Başkanı Aisha Alfardan imza attı. İmza töreninde konuşan Nezaket Emine Atasoy, "Türkiye ve Katar dost ve müttefik ülkelerdir her iki ülke halkı kardeş halklardır. Bugün burada Katar Devletinin Girişimci İş Kadınlarıyla iş birliği anlaşması yaptık. İnanıyorum ki bu anlaşma her iki ülkenin ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır. Türkiye ve Katar Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Tani beyefendilerinin iyi ilişkiler kurmasıyla her iki devlet ekonomik kalkınmasını birlikte sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Katar Girişimci İş Kadınları Kuruluşu Genel Başkanı Aisha Alfardan da, "Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu ve Katar Girişimci Kadınlar Kuruluşu ortak girişimleriyle her iki ülke ekonomisi ithalat ve ihracatı artacaktır" ifadelerini kulandı.

Katar'ın Başkenti Doha'da gerçekleşen imza töreninde Katar Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri Türkiye Cumhuriyeti Doha Büyükelçilik yetkilileri ve Ticaret Müşaviri Burak Güreşçi hazır bulundu.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.