Sankon Genel Başkanı Atasoy, Uganda Başbakanı Rugunda’yı Ziyaret Etti

Sankon Genel Başkanı Atasoy, Uganda Başbakanı Rugunda’yı Ziyaret Etti

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Uganda Cumhuriyeti Başbakanı Ruhakana Rugunda'yı ziyaret...

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Uganda Cumhuriyeti Başbakanı Ruhakana Rugunda'yı ziyaret etti.

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Uganda'ya gitti. Uganda ziyaretinde ilk olarak Uganda Cumhuriyeti Başbakanı Ruhakana Rugunda'yı ziyaret eden Atasoy, Türkiye-Uganda ilişkileri hakkında görüşmelerde bulundu. Ziyarette Uganda Cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret Bakanı Kafabusa Werikhe Michael, Ulaştırma Bakanı Monica Azuba Ntege, Tarım Bakanı Mbalıbula M.T Kıbaakanga Chrıstopher, Uganda Yatırım Kurulu yetkilileri, Uganda Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, Türkiyet Cumhuriyeti Kampala Büyükelçisi Ayşe Sedef Yavuzalp ve diplomatları, Uganda Cumhuriyeti Başbakanlık bürokratları, Uganda Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı bürokratları da hazır bulundu.

Ziyarette konuşan Atasoy, "İş dünyası olarak Uganda Cumhuriyetine yapılacak yatırımlarla yakından ilgileniyoruz. Uganda Cumhuriyetine inşaat, alt yapı, üst yapı, otomotiv, tekstil, gıda, turizm, sağlık gibi birçok sektörlerde yatırım yapmaya hazırız" dedi.

Türkiye-Uganda arasındaki ithalat ve ihracat rakamlarına değinen Atasoy, "İki ülke arasında ithalat ve ihracat rakamlarımız çok düşük Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Uganda Cumhuriyeti ticaret ve sanayi odaları ekonomik sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak iki ülke arasındaki ithalat ve ihracat rakamlarımızı yükselteceğiz" diye konuştu.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.