Saruhanlı Şatırlar Köyü
Şatırlar Köyü haberleri, Saruhanlı Şatırlar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Şatırlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Şatırlar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.
Saruhanlı Şatırlar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Şatırlar köyü son dakika gelişmeleri, Şatırlar köyüne özgü yemekler, Saruhanlı Şatırlar köyünün tarihi, Şatırlar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Şatırlar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Şatırlar , Manisa ilinin Saruhanlı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Şatırlar köyü resimleri ve Şatırlar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Saruhanlı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Saruhanlı Manisa Arası Kaç Km? Saruhanlı Hava Durumu? Saruhanlı Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Saruhanlı Şatırlar Köyünde doğan biri var mı? Saruhanlı Doğumlu Ünlüler Kimler?
Şatırlar , Manisa ilinin Saruhanlı ilçesine bağlı bir mahalledir.
Şatırlar mahallesi Osmanlı Devleti zamanında 1800 yılların başında hayvancılıkla uğraşan göçebe türkmenler tarafından kurulmuştur.mahallenin ismi ilk zamanlar çadırlar olarak bilinirken daha sonraki dönemde güler yüzlü insanlarıyla bilinen mahallenin ismi şatırlar adını almıştır.mahallenin iki yüz metre ilerisinde rumlara ait yerleşim yeri kalıntıları mevcuttur.kurtuluş savaşından sonra bu bölgedeki rumlar göç etmiştir.
Manisa iline 52 km, Saruhanlı ilçesine 33 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Zeytin yetiştiriciliği ve tütün üretimi uzun yılardır yapılmaktadır.Son yıllarda Kiraz dikilmiş ve mahallenin ekonomisine katkı yapmaya başlamıştır.Hayvancılık son yılllarda azalmakla birlikte küçükbaş(koyun)yetiştirilmeye devam etmektedir.Mahallede faal durumda bir adet Marangoz atölyesi ve Un değirmeni bulunmuktadır.
Mahallede cami ve yanında doktor odası mevcuttur ve her hafta cuma günü doktor gelir. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.