Şehit Tümgeneral Aydın’ın Çileli Hayat Öyküsü

Şehit Tümgeneral Aydın’ın Çileli Hayat Öyküsü

Helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın amcasının yanında büyüdüğü, öğretmenlik yaparken subay olmaya karar verdiği öğrenildi.

Helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın amcasının yanında büyüdüğü, öğretmenlik yaparken subay olmaya karar verdiği öğrenildi.

Türkiye'yi yasa boğan helikopter kazasında 12 silah arkadaşı ile birlikte şehit olan 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın memleketi Tokat'ın Başçiftlik ilçesini yasa boğdu. Şehit General Aydoğan Aydın'ın Tokat'ın Turhal ilçesinde ikamet eden babası emekli öğretmen Ahmet Aydın'ın acı haberi Balıkesir'in Edremit ilçesinde, şehidin annesi Hamide Çoban ise Sakarya'da aldı. Eşi Nuray Aydın'a ise üzücü haber Ankara'da verildi.

Öğretmenlik yaparken subay olmaya karar verdi

Askeri hayatı başarılarla dolu olan Aydın, son olarak bir yıl önce baba ocağına gelerek ziyaretlerde bulunmuştu. Çocukluk yılları Başçiftlik ilçesinde geçen Aydın, anne ve babasının ayrılması sonucu amcası Mehmet Aydın ile yengesi Fatma Aydın'ın yanında büyüyerek ilk ve ortaokulu ilçede okudu. Sivas'ın Yıldızeli ilçesi Pamukpınar Öğretmen Lisesi'nden mezun olan Aydın, kısa bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra görevinden ayrılarak subay olmaya karar verdi. 1987 yılında Kara Harp Okulundan mezun oldu. Kayseri Komando Tugay Komutanlığı yaparken önemli görevler üstlenen Aydın, darbe girişiminde "Kimse dışarı çıkmayacak" emrini veren komutan olarak YAŞ kararı ile Tümgeneralliğe yükseldi. Son görev yeri olan Şırnak'ta ve Kato Dağı bölgesinde terörle mücadelede önemli rol oynayan Aydoğan'ın Berkay (22) ve Tunay (11) isiminde iki oğlu vardı. Şehit'in kız kardeşinin ise Muş'ta hemşire olarak görev yaptığı öğrenildi.

Amcasının yanında büyüdü

Şehidin yengesi Fatma Aydın, 4 yaşından itibaren ortaokula kadar Aydoğan Aydın ve kız kardeşinin yanında büyüdüğünü söyledi. Kendisinin 5 çocuğu ile birlikte 7 çocuk büyüttüğünü ifade eden Aydın, "İlk ve ortaokulu burada okudu. Öğretmen okulunu kazandı. Bir kaç sene öğretmenlik yaptıktan sonra subay olmaya karar verdi. Okudu subay oldu albay, yarbay derken tümgeneral oldu. Çocuğum çok akıllıydı. Eşim babalık yaptı ben annelik yaptım. Büyüttük bugünlere getirdik, bizlere harçlık gönderirdi" dedi.

Aydoğan Aydın'ın ismi Tokat'ta yaşatılacak

13 vatan evladını şehit vermenin büyük üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın isminin yaşatılması için çalışma yapacaklarını söyledi. Başkan Eroğlu,"Aydoğan Aydın kalbimizde yaşayacak. Şehirde önemli noktalara ismini vermek suretiyle gelecek nesillere yetişen çocuklarımızda o ismin kim olduğunu nakşetmiş olacağız. Bir hemşehrisi olarak bize düşen görev bu. Biz de bunu en kısa sürede inşallah yapıp Aydoğan Aydın'ın isminin her yerde Tokat'ta yaşamasını sağlayacağız. Milletimizin başı sağ olsun. Tüm şehitlerimizin ailelerine Allah sabır versin" dedi.

Şehit Tümgeneral Aydın’ın Çileli Hayat Öyküsü

Şehit Tümgeneral Aydın’ın Çileli Hayat Öyküsü

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.