Selçuk’ta Atlı Terapi Binicilik Antrenörleri Yetiştiriliyor
Selçuk Üniversitesi ve Türkiye Binicilik Federasyonu iş birliğinde, atlı terapiye ilişkin alanında uzman antrenörlerin yetiştirilmesi amacıyla Atlı Terapi...
Selçuk Üniversitesi ve Türkiye Binicilik Federasyonu iş birliğinde, atlı terapiye ilişkin alanında uzman antrenörlerin yetiştirilmesi amacıyla Atlı Terapi Binicilik Antrenörlüğü eğitimi veriliyor.
Selçuk Üniversitesi Binicilik Tesisleri'nde zihinsel ve fiziksel engellilere yönelik terapi eğitimini kapsayan kursta, başarılı kursiyerlere sertifika takdim ediliyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Binicilik Antrenörü Tulya Kurtulan, kursun Selçuk Üniversitesi Binicilik Tesisleri'nde, engellilerin terapisinde kullanılan özel eğitimli Haflinger cinsi atlarla gerçekleştirildiğini söyledi. Bir hafta süren eğitimlerde, şu anda binicilik antrenörlüğü, engelliler konusunda çalışabilecek uzman fizyoterapist ve psikiyatristlerden oluşan kursiyerlerin bulunduğunu ifade eden Kurtulan, "Binicilik antrenörlerine, engelli bireylerle nasıl çalışması gerektiklerinin eğitimini veriyoruz. Çalıştığımız engellilerin grubuna göre uzman doktorlarla çalışıyoruz. Teorik eğitimlerin yanında, rol paylaşımıyla senaryolaştırdığımız uygulama eğitimleri de veriyoruz. Binicilik terapisi, hedef grubu çok yaygın bir terapi türü. Atlı terapi, zihinsel engelliler, fiziksel engelliler, sosyal yetersizlik, duygusal yetersizlik, travma geçirmiş kişiler, yaşlılar, madde bağımlıları, sabıkalılar, çocuk gelişimi gibi çok farklı hedef grubunu içinde barındıran ve atlarla yapılan bir tür terapi şekli" dedi.
"Eğitimlerimiz teori ve uygulama birlikteliğinde gerçekleşiyor"
Kurtulan, "Selçuk Üniversitesi imkanlarının atlı terapi hizmeti ve eğitiminin verilmesine uygun olduğunu belirterek, terapileri yapabilmek için, binicilik tesisine, bu konuyla uygun terapi atlarına, eğitimli atlı terapi binicilik antrenörlerine ve aynı zamanda hangi konuyla ilgili, hangi engel grubuyla ilgili çalışıyorsak, bu konuda uzman kadrolara ve doktorlara ihtiyacımız var. Kursumuzda, binicilik antrenörlerimize engellilerle nasıl çalışmaları gerektiğine, hangi güvenlik kurallarına uymaları gerektiğine, at üzerinde nasıl antrenmanlar yaptırmaları gerektirdiklerini öğretiyoruz. Biz burada binicilik antrenörlerimizle, uzman doktorlarımızla birlikte hem teoride hem de pratikte özellikle duruşu ve hareketleri etkileyen fiziksel engellilik türü beyin felci hastaları üzerine yoğunlaşarak güzel bir ekip çalışması yapıyoruz. Hem tecrübelendik hem de açıkçası işin içine akademik çevreleri çekebildiğimiz ve onların da bizimle birlikte sahada engel gruplarına faydalı olması için güzel bir adım attık" şeklinde konuştu.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.