“Senede 13 ay Derbent’i yaşamak” çalıştayı düzenlendi

“Senede 13 ay Derbent’i yaşamak” çalıştayı düzenlendi

Konya'nın Derbent ilçesinde, "Senede 13 ay Derbent'i yaşamak" çalıştayı düzenlendi.

Konya'nın Derbent ilçesinde, "Senede 13 ay Derbent'i yaşamak" çalıştayı düzenlendi.

Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Derbent Kaymakamlığı, Derbent Belediye Başkanlığı, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Derbent Çalıştayı'nda ilçeye kazandırılacak yatırımlar konuşuldu.

Başta Derbent olmak üzere Konya'nın turizm ve kültürel değerini artıracak Aladağ Kayak Merkezi'nin son şeklinin ele alındığı toplantıda konuşan İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, merkezin kısa zamanda cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti. Acar, "Konya Büyükşehir Belediyesi ile ciddi bir projeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Şu anda Kültür ve Turizm Bakanlığı 33 kurumdan bu proje hakkında görüş aldı. O komisyondan Derbent Aladağ Kayak Merkezi Projesi, inşallah turizm ilanı olarak çıkacak. Önümüzdeki haftalarda bu konunun netleşmesini bekliyoruz. Büyükşehir Belediyemizin de ihale hazırlığı içerisinde olduğunu biliyoruz. 54 milyon metrekarelik bir alan projelendirildi. Bu projelerin etap etap yapılacağını söyleyebiliriz. Böylece başta Derbent ve Konya olmak üzere bütün Türkiye'ye bu proje kazandırılmış olacak. Bundan sonra ihaleler yapılarak, bu projeler peş peşe hayata geçirilecek. Kalkınma Bakanlığı'mız ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'mız tarafından gerekli desteğin verileceği sözü de verildi. Proje tamamlandığında yalnızca kış turizmi değil, yılın 4 mevsiminde doğa sporlarına hizmet vermeye imkân sağlanacak. Konya'nın ihtiyaç duyduğu bu projeleri yapacak olmanın heyecanı içerisindeyiz" dedi.

Turizmin bacasız bir fabrika olduğunu dile getiren Başkan Hamdi Acar, "Aladağ altın madeni olsaydı ve biz bu madeni işletseydik, inanın ki şu andaki kış ve yaz sporlarıyla elde edeceğimiz imkanları elde edemezdik. Bir süre sonra o kaynaklar azalacaktı ve o kaynakların yan etkileriyle orada ekolojik bir bozulma söz konusu olacaktı. O yüzden Derbent'e böyle bir doğa güzelliği verdiği için Allah'a şükrediyoruz" ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından "Senede 13 ay Derbent'i yaşamak" çalıştayına geçildi. Programda; "Kentsel tasarım, Mimari ve kamu standartlarının artırılması, Kırsal Kalkınma ve Ekolojik tarım, Aladağ kış sporları ve markalaşması, Eko turizm ve doğal yaşam, Tarih, kültürel yapı ve yaşam kalitesinin artırılması" konuları ele alındı. İlçenin kalkınması ve gelişmesi için katılımcılar da görüş bildirdi.

“Senede 13 ay Derbent’i yaşamak” çalıştayı düzenlendi

“Senede 13 ay Derbent’i yaşamak” çalıştayı düzenlendi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.