Serinlerken Sağlığınızdan Olmayın
Klimaları yanlış kullanmanın sağlığı olumsuz etkilediğini söyleyen uzmanlar, iç ve dış ortam ısıları farkının 10-15 dereceyi geçmemesi gerektiğini...
Klimaları yanlış kullanmanın sağlığı olumsuz etkilediğini söyleyen uzmanlar, iç ve dış ortam ısıları farkının 10-15 dereceyi geçmemesi gerektiğini söylüyor.
Klimanın yanlış kullanılmasının bel, boyun ve sırt ağrıları gibi şikayetlere sebebiyet verdiğini ifade eden Fizik Tedavi ve Maniplasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, "Araç, ofis ve evlerimizde direkt-doğrudan hava akımına maruz kalmamaya özen gösterilidir. Bunun için ofis ortamlarında çalışma masaları serin havayı dolaylı alacak şekilde yerleştirilmeli ve hemen klimanın altında veya karşısında oturulmamalıdır. Araç içerisinde ise havalandırma yönü ön camlara ve yanlara doğru verilmelidir. Her zaman iç ve dış ortam ısıları farkı 10-15 dereceyi geçmemeli, iç ortam ısısı 22-25 derece arasında tutulmalıdır" dedi.
Sıcak ortamda vücudun terlemesiyle aniden soğuk bir ortama geçiş yapıldığında terleyen bel, boyun ve sırt bölgesinde bir takım ağrılar meydana geldiğini kaydeden Uzm. Dr. Şahabettinoğlu, vücudun aniden soğuk havayla karşılaşmasıyka kaslarda spazm oluştuğunu söyledi. Bunun önüne geçilebilmesi için tavsiyede bulunan Uzm. Dr. Şahabettinoğlu, "Klimalar aralıklı çalıştırılmalıdır. Ortama temiz hava girişinin sağlanması ve 20-30 dakikada bir kalkarak hareket edilmesi çok önemlidir. Özellikle bel ve boyun fıtığı hastalarının yaz aylarında klimalı ortamlarda daha dikkatli olmaları gerekiyor. Çünkü bu ortamlar, basit adale tutulmalarından kas spazmlarına ve bel-boyun fıtıklarını tetikleyici olumsuzluklara kadar ciddi etkilere neden olabilmektedir" diye konuştu. Uzm. Dr. Şahabettinoğlu, tutulmaların erken teşhis edilip tedavi edilmezse ilerleyen dönemlerde kronikleşen sırt ve boyun ağrılarına sebep olabileceğini belirterek şöyle devam etti:
"Dünyada daha çok bilinen ve uygulanan manipülasyon yöntemi Türkiye'de maalesef çok az sayıda uzman doktor tarafından bilinip uygulanıyor. Ameliyata gerek kalmadan hastaları iyileştiren bu yöntemin öğrenilip uygulanması büyük bir ihtiyaçtır. Manipülasyon tedavisi hafif vakalarda 2-3, orta vakalarda 4-6, ileri vakalarda ise 8-10 seanstır. Manipülasyon tedavisiyle bel ve boyun fıtıklarının yüzde 98'inde başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Ancak bu tedavinin uzman hekimlerce yapılması gerekiyor."
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.