1. Uluslararası Dil, Sanat Ve İktidar Sempozyumu Giresun’da Başladı

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ile Giresun Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği "1. Uluslararası Dil Sanat ve İktidar Sempozyumu" Atatürk Kültür,...

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ile Giresun Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği "1. Uluslararası Dil Sanat ve İktidar Sempozyumu" Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ve Giresun Valiliği'nin de katkılarıyla Giresun Üniversitesi'nde başladı.

Bilim insanları ve sanatçılar iki gün boyunca dilin ve sanatın yönetime katkı ve etkilerini, dilin ve sanatın bir iktidar aracı olarak nasıl kullanıldığını değerlendirecek.

"Onur Konuğu Rasim Özdenören"

Sempozyumun onur konuğu olarak açılış konuşmasını yapan usta yazar Rasim Özdenören, konuşmanın ardından yaptığı değerlendirmede, "Dil Sanat ve İktidar Sempozyumu" aslında iddialı bir başlık ve iddialı bir konu. Üçü de kendi başına bir olay olarak düşünülüp ele alınabilir. Bu üçünü bir araya getirebilmek ayrıca bir başlık açılmasını gerektiren bir olay. Nitekim sempozyumun oturumlarında konular muhtelif açılardan ele alınacak. Dil ile iktidar arasında, sanat ile iktidar arasında ve dil ile sanat arasında bağlaşımın mahiyetini sempozyum boyunca çok daha yakından inceleyeceğiz." dedi.

"Sempozyum Önemli Bir İlişkiyi Konu Ediniyor"

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun ise yaptığı değerlendirmede, "1. Uluslararası Dil, Sanat ve İktidar Sempozyumu, çok şey ifade ettiği gibi önemli bir ilişkiyi ele alıyor ve bu alanda üst düzey isimler davetlimiz. Bu sempozyumda onur konuğumuz "yedi güzel adam'dan biri olan Rasim Özdenören ağabeyimiz. Bundan sonra bu üç alan arasındaki ilişki burada akademik bir şekilde incelenecek." ifadelerini kullandı.

"3 Kavram da Toplum için Hayati Önemde"

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Andı ise "Sempozyumun birincisi gerçekleşiyor. Temennim en başta bu üç temel alanın diğer çağrışımlarıyla, diğer görünümleriyle, sorunlarıyla birlikte önümüzdeki yıllarda da tekrarlanarak daha kuşatıcı, daha ayrıntıya inici bir nitelik alması. Dil, sanat ve iktidar aslında toplum hayatının çok önemli üç kavramı. Bu üç kavram insanoğlunun toplum halinde yaşadığı ortamda var oluyor. Hem toplum tarafından yapılıyor hem de toplumları yapan temel üç kavram. Bu ikili ilişki kaçınılmaz olarak bu üç kavrama toplumsal süreçlerde hayati bir önem kazandırıyor. Sert bir üsluptan kurtulmak için sanat şarttır ama insanı tanımak için, insanın özüne vakıf olmak için, hayatı bir güzellik penceresinden yorumlayabilmek için de sanat şarttır. Sanat insanın özüne bir güzellik gözlüğü takar. O güzellik gözlüğünü takan insan ister muktedir olsun ister siyasetçi olsun hayata güzel bakacaktır. Güzel gören de güzel düşünür, güzel düşünen de güzel yapar, sanatın böyle bir işlevi vardır" şeklinde konuştu.

"1. Uluslararası Dil Sanat ve İktidar Sempozyumu"nda akademisyenler ve sanatçılar birçok oturumda çeşitli başlıklarda bildirilerini sunacak. Sempozyum 12 Mayıs'ta sona erecek.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Meb, Öğretmene Karşı Şiddet Davalarına Müdahil Olacak
Açıköğretim Fakültesi Final Sınavları İ̇çin Geri Sayım Başladı! 
Türkiye’de 20 Milyon Öğrenci İçin Yaz Tatili Başlıyor
KPSS Ön Lisans Başvuruları Başladı
Yüz Yüze Eğitim Ertelendi !