15 Temmuz başarısız darbe girişimi gecesi Atatürk Havalimanı'nda tankın önüne yatarak direnişin sembolü olan Metin Doğan, "O gece kimse inanmıyordu. Çünkü iktidarla ordunun arasında sıkıntı yoktu. İnsanları inandırmak ve şoktan çıkarmak için paletlerin altına yattım" dedi.
Metin Doğan, Bursa Teknik Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu.
Darbenin kimsenin aklına gelmediğini belirten 15 Temmuz kahramanı Metin Doğan, "Siyasi iktidarla ordu arasında bir sıkıntı olsa, sonra böyle bir şey gerçekleşse insanlar anlayabilirler, tahmin edebilirler. Ben insanlara bu kalkışmanın şaka gibi gelmiş olduğunu düşündüm. "Bu insanları şoktan çıkarmak lazım" dedim ve o paletlerin altına yattım. Eğer o paletlerin altında biri ezilirse o şoktan çıkarlar hızlı bir şekilde sokaklara dökülürler" diye düşündüm. Çünkü sonradan iş işten geçmiş olabilir. Kime diyebilirsiniz ki o paletlerin altında ezil. İnsanlar şoktan çıksın. Ben bunu kendim yapmak istedim" dedi.
Yaşamayı çok sevdiğini, bu sebeple hiç televizyon izlemediğini kaydeden Metin Doğan, "Sosyal medya kültürüm hiç olmadı. Uykuyu 3 saat uyuyorum. 2012 yılında psikiyatrist olmaya karar verdim. Şu an Çapa Tıp Fakültesi 4'üncü sınıfta okuyorum. Finansımı özel matematik dersi vererek sağlıyorum. 2 tane farklı spor yapıyorum. Bol bol kitap okumaya çalışıyorum. Hayatı ve yaşamayı bu kadar çok severken 15 Temmuz gecesi uğruna bir saniye bile düşünmeden bu canımı verebileceğim bir vatanım olduğu için Allah'a şükür ediyorum" diye konuştu.
15 Temmuz gecesi spor salonundan çıkıp eve giderken darbe kalkışması haberini aldığını ifade eden Doğan, "Otobüsteki yolcular kendi aralarında konuşuyordu. Hepsi çok sevinçliydi. İyi oldu, tam zamanıydı gibisinden yorumlar yapıyorlardı. Ben de o sırada sustum fikrimi söylemedim. Çok hızlı bir şekilde eve girdim. Televizyonda canlı yayında tankları gördüm. Aklıma canlı yayında izlediğim tankın paletlerinin altında biri ezilirse insanlar da bunu görürse çok hızlı bir şekilde sokağa dökülür" diye düşündüm. Çünkü darbe kimsenin aklına gelmemişti. Siyasi iktidarla ordu arasında bir sıkıntı olsa, sonra böyle bir şey gerçekleşse insanlar anlayabilirler, tahmin edebilirler. Ben insanlara bu kalkışmanın şaka gibi gelmiş olduğunu düşündüm. İnsanları şoktan çıkarmaya çalıştım. Çünkü sonradan iş işten geçmiş olabilir. Allah'a öyle çok dua ediyordum ki "Allah'ım o paletlerin önünde ezilmeyi engelleyecek her şeyi ortadan kaldır". Ben askerlere saldırmayı hiç düşünmedim. Tankın üzerine de çıkabilirdim ama o tankın üzerine çıkarsanız ve askerlere saldırırsanız, o zaman onların isteği olacaktı. Çünkü siz ilk eylemcisiniz. "Askere saldırı yapılıyor" diye diğer grubu çıkartabilirsiniz. Allah bana öyle güzel hesap yaptırdı ki, ben tanka tekme atmayı bile düşünmedim. Benim amacım sadece tankın altında ezilmekti, o hedefe kilitlendim" diye konuştu.
"Dünya sanal kahramanlarla gençleri motive ederken biz gerçek süper kahramanları dünyaya gösterdik"
Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Arif Karademir, Türk Halkı'nın bir destan yazdığını hatırlatarak, "15 Temmuz 2016 akşamı başlayan darbe girişimi 16 Temmuz sabahı yine bu millet ve liderinin kenetlenmesiyle bozguna uğratılmıştır. Bu defa kahramanlık sahnesinde dünya lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve liderinin bir sözüyle meydanlara akan, kurşunlara yürüyen uçak, tanklara göğüs geren büyük Türk Milleti vardır. Artık bu milletin gençleri ve gelecek kuşaklar, 15 Temmuz şehit ve gazilerinin kahramanlıklarını dinleyerek büyüyecekler. Vatan sevgisini öğrenecekler, bazı ülkeler ve kültürler sanal süpermenler ve sanal kahramanlarla gençleri motive etmeye çalışırken, 15 Temmuz gecesi biz içimizde her an yaşayan kanlı ve canlı binlerce gerçek süper kahraman olduğunu tüm dünyaya gösterdik" şeklinde konuştu.
Bursa Teknik Üniversitesinde düzenlenen programda 15 Temmuz darbe girişimi sırasında çekilen görüntüler gösterildi. İzleyenler ise duygu dolu anlar yaşadı.
İHA