3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası

Malatya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftasının bu yılki temasının "sağlıklı yaşam"...

Malatya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftasının bu yılki temasının "sağlıklı yaşam" olduğunu söyledi.

Toplumun sağlık bilincinin yükseltilerek koruyucu hekimliğin daha etkin sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi adına tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında Halk Sağlığı Haftası olarak kutlandığını belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, "Bu haftanın amacı halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktadır. 2001 yılından beri Bakanlığımız öncülüğünde kutlanan Halk Sağlığı Haftası'nın bu yılki teması "Sağlıklı Yaşam" olarak belirlenmiştir" ifadelerine yer verdi.

Dengeli beslenmenin, egzersiz yapma ve belirli aralıklarla sağlık taramalarının yaptırılmasının sağlıklı yaşamın en temel gereklilikleri arasında olduğunu dile getiren Şener, "Yaşımıza uygun fiziksel aktiviteyi belirleyip, ideal kilomuzu koruyarak, doğru beslenip, şeker, tuz ve yağ tüketimini azaltarak, meyve sebze tüketimini artırarak, sigara içilen ortamlardan uzak durup, uyku düzenimize de dikkat ettiğimiz takdirde birey olarak sağlıklı bir yaşam için temel ilkeleri yerine getirmiş oluruz" dedi.

Günlük düzenli fiziksel aktivitenin kronik hastalıkların önlenmesindeki en önemli öğe olduğunu da vurgulayan Şener, "Haftada üç kez 30-40 dakika yürüyüş veya bisiklete binme gibi egzersiz programları yapılmasının diyabette kan şekerinin kontrolünün sağlanmasında olumlu gelişmeler sağladığı gösterilmiştir. Fiziksel aktivite, bireysel olarak kronik hastalıkları önlemede, toplumsal olarak halk sağlığının iyileştirilmesinde etkilidir ve kadın, erkek, her yaştaki bireye fiziksel, sosyal, zihinsel ve ruhsal yararlar sağlamaktadır. Koruyucu Sağlık Hizmetleri ve Halk Sağlığı çalışmaları tedavi edici hizmetlere nazaran etkisi uzun vadelerde ortaya çıkan, çalışmalar gerektirdiğinden Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak ilimizde, başta Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezleri ile birlikte bağışıklama, bulaşıcı hastalıklardan korunma ve kontrol önlemleri, doğrudan gözetimli tedavi ile tüberkülozun tedavisi, bulaşıcı olmayan hastalıklarla ilgili olarak Toplum Sağlığı Merkezlerimiz uhdesinde bulunan obezite birimleri, Sağlıklı Yaşam Merkezimiz, Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM), Mobil Kanser Tarama Aracımız, Mobil Sağlık Platform Sistemi Araçlarımız ile hizmetlerimiz devam etmekte olup diyabet ve tütün ile mücadele, kadın üreme çocuk ergen sağlığı hizmetlerinin yürütülmesi, temiz ve sağlıklı su kullanımının sağlanması için içme kullanma sularının denetimi, okul sağlığı ve evde sağlık hizmetlerinin yürütülmesi için birçok hayati önemi olan görevleri yürütmektedir" diye konuştu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Tedavi Edilmeyen Boyun Ağrısı Sağlık Sorununa Yol Açabilir!
Özel Hastaneler Yönetmeliği Kronolojisi
Türk Sağlık Sen İ̇zmir’den Menderes Devlet Hastanesi Hakkında Açıklama
Yenidoğan Ölümleri Yanlış Politikaların Sonucudur
Yaralı Kalpler Neden Aşktan Korkar ?