400’ü Aşkın El Yapımı Eser Görücüye Çıktı

Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi'nin katkılarıyla düzenlenen "Geleneksel...

Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi'nin katkılarıyla düzenlenen "Geleneksel Sanatlar Tasarım Çalışma Grubu Sergisi'nde 13 farklı sanatçının 400'den fazla el yapımı eser sergileniyor. Sergide bulunan ürünlerin fiyatı ise 30 TL ile 10 bin TL arasında değişiyor.

Anadolu Üniversitesi Bilim Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılışı gerçekleştirilen sergide deri işlemeciliğinden seramiğe, kağıt sanatından gölge oyununa kadar birçok farklı dalda yapılan eserler görücüye çıktı. Sergide sanatçılar ürünleri hakkında sanatseverlere bilgiler verirken mini atölye çalışmalarıyla da ziyaretçiler hünerlerini sergiledi. 13 farklı sanatçının el emeği 400'ü aşkın eser, 13 Ağustos tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

"400'ü aşkın eserimiz mevcut sergide"

Geleneksel El Sanatları Tasarım ve Çalışma Grubu Başkanı ve ebru sanatçısı Özlem Çopur sergiyle alakalı, "Geleneksel El Sanatları Tasarım ve Çalışma Grubunda 13 farklı dalda başarılara imza atan sanatçılar mevcut. 400'ü aşkın eserimiz mevcut sergide. Bugünden itibaren 13 Ağustos'a kadar devam edecek. 13 ayrı dal mevcut dediğim gibi. Ebru, deri işlemeciliği, polimer bebek, illüstrasyon, lületaşı sanatı, ahşap, keçe, kağıt, seramik gibi farklı dalda sanatçıların ürünleri var. Yapılan ürünlerimizin satışları da mevcut. Gelen misafirlerimizin algısına göre satışımız var. Birçok ürünümüz var ve fiyatlar değişken tabii. 30 TL'den 10 bin TL arasında ürünlerimiz mevcut" dedi.

"Farklı branşlar bir arada olduğundan sanatseverler zengin bir yelpazeyle karşılaşıyor"

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü mezunu ve illüstrasyın sanatçısı Hande Ünver, iki farklı dalı bir arada kullandığını dile getirdi. Ünver, "İllüstrasyon ve Latin kaligrafi dallarında ürünler üretiyorum. Özellikle iki farklı dalı bir arada kullanarak daha özgün işler üretme çabasındayım. Aslında uzun bir süreç alıyor. Çok uzun yılların birikimi var. 6-7 yılın birikimi sonucunda oluşan işlerimin sergilenme fırsatı yakaladık bu şekilde. Bütün çalışma arkadaşlarımla da bir süredir beraberiz ve bir şeyler üretiyoruz. Gayet keyifli ve heyecan verici. Yaklaşık 10 günlük bir süreçte burada görülebilecek eserlerimiz. Onun dışında da farklı yerlerde de sergiler açmayı planlıyoruz. Çok da güzel tepkiler alıyoruz. Farklı branşlarla bir araya geldiğimizden zengin bir yelpazeyle karşılaşıyor gelen sanatseverler. Bunlar da bizi hem mutlu hem de diğer sergiler için teşvik ediyor" ifadelerini kullandı.

"Eskişehir bir sanat ve kültür şehri"

Sergide yaptığı deri işleme ürünleri sanatseverlere açıklayan Çağlayan Ozan Çopur ise şunları dile getirdi:

"Eskişehir bir sanat ve kültür şehri. "Biz bunun üzerine nasıl zenginlik katarız?" üzerinde yoğunlaşarak bu ekibi oluşturduk. Bu ekibin deri tasarım ve işleme bölümündeyim. Deri malum insanlığın varoluşundan bu yana var olan bir ekipman. Her türlü ihtiyacı karşılıyor ama günümüzde daha çok çağdaş tasarımlar üzerinde yoğunlaşıyoruz. Bu kapsamda işlemelerimi hem geleneksel hem de çağdaş anlamda yapmaya çalışıyorum. Yaklaşık 4 senedir yapıyorum ben bu iş. Başlarda zorlansam da ardından keyif almaya başladım. Umarım bu şekilde devam edeceğiz."

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

20 Bin Öğretmen Atamasında Mülakat Tartışması Sürüyor
Milli Sporculardan Beden Eğitimine Atanacak Sözleşme Öğretmen Duyurusu
Eğitim Sen’den Bakan Yusuf Tekin’e İ̇stifa Çağrısı
Acun Ilıcalı Ve Tv8’e Yasa Dışı Bahis Soruşturması!
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na Patikli Protesto