Ab Bakanı Çelik, Osmaniye’de Stk Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Türkiye Cumhuriyeti'nin, demokrasi dersinin alınması gereken yer olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Türkiye Cumhuriyeti'nin, demokrasi dersinin alınması gereken yer olduğunu söyledi.

Bakan Çelik, Osmaniye'de sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ile bir araya geldi.

Bir takım ziyaretler gerçekleştirmek üzere Osmaniye'ye gelen Çelik, ziyaretler kapsamında STK temsilcileri ile bir araya gelerek 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasıyla ilgili bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a diktatör yakıştırması yapıldığına değinen Çelik, "Şimdi bakın çok geçmiş yıllardan beri bugünde kullanılıyor, Sayın Cumhurbaşkanımız için ahlak dışı bir şekilde diktatör ifadesi. Bu kavram bizim topraklarımızdan çıkmadı. Şimdi bir takım bizim ülkemizdeki siyasiler ya da bazı entelektüeller bunu dile getiriyorlar ama bu Türkiye'de çıkmadı. Rakibimiz olan ülkelerde Türkiye ile olan rekabette kendilerini geçmeye başladığını görünce bu tip kara propagandalarına başladılar. Tabii onlara verdiğim cevap şudur. Ben siyaset bilimciyim ve diktatörün ne olduğunu çok iyi bilirim. Dünyadaki bütün diktatörlerin tarihteki bütün diktatörlerin ortak bir özelliği vardır. Onlar halklarına karşı tankların, duvarların arkasına saklanırlar. Ama sizin diktatör dediğiniz bizim Cumhurbaşkanımız, 15 temmuz gecesi savaş uçaklarına karşı, ölüm kusan savaş tanklarına karşı halkı ile beraber yürüdü. Onlara karşı çıktı. 15 temmuz gecesi hep beraber demokrasi tarihini yeniden yazdınız.O sebeple Türk halkının kimseden demokrasi dersi almaya ihtiyacı yoktur. Demokrasi dersinin alınması gereken yerdir Türkiye Cumhuriyeti" dedi.

16 Nisan'dan sonra yeni sistem ile Cumhurbaşkanının meclisi feshedebileceği gibi konularda sorular aldığına vurgu yapan Çelik, "Cumhurbaşkanlığı makamının 16 Nisan'dan sonra anayasa değişikliği hayata geçerse meclisi istediği zaman feshedebileceği söyleniyor. Arkadaşlar fesih yetkisi şudur. Bir Cumhurbaşkanının meclisi feshettim demesi ve meclisin seçime gitmesidir. Böyle tek taraflı bir yetki, teknik anlamda bir fesih yetkisi 16 Nisan'dan sonraki düzenlemede yok. Eğer bir sistem krizde olursa, Cumhurbaşkanı ile meclis arasında bir kriz olursa, Cumhurbaşkanı meclisi seçime götürürse kendi seçimini de yenilemek zorunda kalacak. Dolayısıyla Cumhurbaşkanları keyfi olarak meclisi seçime götüremezler. Ancak bir sistem krizini çözmek için götürebilirler. Mevcut durum artık yönetilemez ve yürütülemez hale gelmiş olması gerekiyor. Ya da meclis Cumhurbaşkanından memnun değilse ve Cumhurbaşkanlığı seçimini yenilemek istiyorsa o defa da meclis seçimi yenilenmek zorunda kalacak. Onlar da keyfince devlet başkanlığı seçimini yenilemeyeceklerdir. Bu karşılıklı denge mekanizmasına Türkiye'nin ihtiyacı var" diye konuştu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri

Ümit Özdağ Tutuklandı 
Zafer Partisi Lidesi Ümit Özdağ Gözaltına Alındı
Chp’li Ali Gökçek: Alkol Sahte, Facia Gerçek
Muhtar Kent kimdir, kaç yaşında, nereli? Millet İttifakı'nın CB adayı Muhtar Kent mi?
Kimler Cumhurbaşkanı adayı olacak? 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayları belli oldu mu?