Dezavantajlı Öğrencileri Destekleme (DEZÖDES) projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan kariyer rehberliği toplantıları, Gaziantep'te düzenlenecek
Türkiye'den ve AB'den ücretsiz iş, eğitim, staj, proje gibi fırsatların anlatıldığı Avrupa Birliği destekli kariyer Rehberliği toplantılarında İŞKUR ve KOSGEB de gençlere verilen iş ve girişimcilik destekleri hakkında bilgi de verilecek. 28-29 Mart 2017 tarihlerinde Gaziantep Üniversitesi Mavera Atatütk Kültür Sahnesinde yapılacak toplantılar, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki günde yapılacak olan dört oturumla tekrarlanacak. Program kapsamında öğrencilerle Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Türkiye Ulusal Ajansı ve KOSGEB iş fırsatları, işe başvururken dikkat edilmesi gerekenler, Europass formatında öz geçmiş hazırlama, Avrupa Birliğinden iş ve eğitim fırsatları ve nasıl girişimci olunabileceğine dair pratik bilgiler paylaşılacak. Etkinlik Gaziantep'deki bütün gençlere açık olacağı belirtilen program, saat 10:00'da öğleden sonra programları saat 14:00'de başlayacağı belirtildi. Ayrıca programın yaklaşık 75 dakika süreceği duyuruldu.
DEZÖDES Projesi
Toplantıların düzenleneceği Dezavantajlı Öğrencileri Destekleme (DEZÖDES) projesi ile üniversiteler ve istihdam politikaları ile ilgili çalışan diğer kurumlar arasındaki işbirliğini güçlendirerek dezavantajlı yüksek öğrenim öğrencilerine daha iyi hizmetler sunmayı ve dezavantajlı öğrencilerin iş gücü piyasasına erişimini kolaylaştırarak Kurumun bu konudaki hizmet sunma kapasitesinin artırması hedefleniyor. Ankara merkezli yürütülen projede ayrıca Adana, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Malatya ve Samsun'da da yerel faaliyetler gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında bilgilendirme toplantılarının yanı sıra projede konferanslar, çalıştaylar, ilgili konularda ihtiyaç analizleri, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu çalışanlarına yönelik kapasite geliştirme çalışmaları, internet tabanlı Öğrenci Bilgi Sisteminin güçlendirilmesine yönelik bölgesel toplantılar, hizmet kalitesi standardı ve kontrol listesi oluşturulması, AB ülkelerindeki çalışmalara yönelik karşılaştırmalar, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarındaki sosyal çalışmacılar, psikologlar ve İŞKUR meslek danışmanları için eğitimleri ve AB finansmanlı bursların etki değerlendirmesi gibi araştırmalar da yer alıyor.
2016 yılı Ocak ayında Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanı ile başlatılan projenin toplam bütçesi 1 milyon 950 bin euro olurken, Temmuz 2017'de tamamlanması planlanıyor.
18 ay sürecek proje ile ilgili detaylı bilgi için www.dezodes.org internet sitesi ziyaret edilebileceği de belirtildi.
İHA