Avrupa Birliği (AB) tarafından verilen fonlardan daha çok yararlanılmasını amaçlayan "Çukurova'da Avrupa Birliği Çalışmalarına Yönelik Kapasitenin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında bilgilendirme seferberliği başlatıldı.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Adana Milletvekili Ömer Çelik'in katılımıyla 2016 Aralık ayında ilan edilen ve Adana Valiliği, Yüreğir Belediyesi, Adana Sanayi Odası ve Çukurova Kalkınma Ajansı işbirliğiyle hazırlanan projenin bilgilendirme toplantısı Adana Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
AB Hibe Programları Bilgilendirme Toplantısı'nın açılışında konuşan Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, projeyle Avrupa Birliği fonlarından daha çok yararlanılmasının hedeflendiğini söyledi. Kıvanç, "Bölgemizin AB Fonlarından daha çok istifade edebilmesine için projemize öncülük eden Avrupa Birliği Bakanımız sayın Ömer Çelik'e şükranlarımızı sunuyorum" dedi.
AB fonlarının önemli itici güç olacağını, ancak bu imkandan yeterince yararlanılamadığını belirten Kıvanç, öncelikli olarak bölgenin proje hazırlama kapasitesinin geliştirileceğini, bilgilendirme çalışmalarıyla daha nitelikli projeler hazırlanmasına katkı sağlanacağını vurguladı. Kıvanç, "Bizlere düşen bu fırsattan mümkün olduğunca etkin şekilde yararlanarak, daha etkin projeler hazırlamak, Adana'nın projelerden aldığı payı yükseltmektir. En büyük görev proje hazırlayacak olan kurum temsilcilerine düşmektedir" diye konuştu.
Avrupa Birliği Bakanlığı Sosyal, Bölgesel ve Yenilikçi Politikalar Başkanı Kaynar Özüm, ülkemizin AB programlarından 2002 yılından itibaren başladığını hatırlatarak, son dönemde rekabetçilik ve istihdam dahil birçok alanda uygulandığını bildirdi. Türk kullanıcıların AB ülkelerindeki ortaklarıyla çalışma ve proje hazırlama kültürü edinmesini, projelendirme yeteneğine kavuşmasını önemsediklerini belirten Özüm, "Avrupa Birliği Bakanlığı olarak AB programlarının getirdiği imkanlardan en iyi şekilde faydalanılmasını, ülkemiz kullanıcılarının kapasitesinin güçlendirilmesini hedefliyoruz" dedi.
Adana Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş ise, AB programları ile ilgili proje sayı ve kalitesinin artması için yoğun bir eğitim sürecine girildiğini, projeyle Adana'ya katma değer kazandırılmasının amaçlandığını söyledi.
Toplantıda, AB İlişkileri Uzmanı Altan Apar, "Programlara Katılım", TÜBİTAK Gıda, Tarım, Denizcilik, Biyoteknoloji Kıdemli Ulusal İrtibat Noktası Ayşe Çınar Öner "Ufuk 2020 Programı", KOSGEB KOBİ Uzmanı Onur Aslan "İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programı", Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Uzmanı Can Karacan da "İstihdam ve Sosyal Yenilik Programı" ile ilgili bilgilendirmede bulundu.
İHA