Girişimci ve yazar Abdullah Reha Nazlı, Vahit Paşa Kütüphanesi tarafından Kütüphaneler Haftası için düzenlenen bir organizasyonun davetlisi olarak Yazma Eserler Kütüphanesi'nde bir seminer verdi. Kütahyalı kitap okurlarının katıldığı seminerde kitap okurluğu, çağımızda bilgi ihtiyacının değişimi ve ülkemizde kitaba yaklaşım gibi çeşitli konulara değinildi
Bilgi ihtiyacının kişiye özel olduğunun anlatıldığı konferansta, edinilmiş bilginin önemine dikkat çekildi. Aynı zamanda bir kitabevi ve kitap-cafe kurucusu olan Nazlı, aynı kitaptan iki farklı kişinin ayrı cümlelerin altını çizeceğini, her insanın kendi ihtiyacı olan bilgiyi bulmakla yükümlü olduğunu, bunun için de ömür boyu bilgiye sadece maruz kalan geleneksel yaşayış tarzını değiştirmesi gerektiğini bildirdi.
"Her yeni kitapta ne kadar haklı olduğunuzu okuyorsanız; kitapları yanlış sırayla okuyorsunuz" diyen Nazlı, gerektiğinde bir kitabın daha önce o konuda okuduğunuz bir raf kitabı kütüphanenizden çıkarması gerektiğini söyledi. "Az okuyan, okunacak çok fazla şey var zanneder" sözünü hatırlatan Abdullah Reha Nazlı, sözlerine şöyle devam etti; "İnternet bilgiye ulaşma yollarından biri olmaktan çıkıp bilgiye maruz kalma yollarından biri oldu. Gerçeğin bütünü yerine ilginç olan parçalarının yayılması, doğru bilgilerin bile yararsız olmasına yol açıyor. İhtiyaç duymadığı bilgiler ile beynini dolduran insanımız esnek düşünce yeteneğini kaybediyor ve hantal bilgi yığınları içinde boşa zaman geçiriyor. Bilgininin bütününü sıkıcı bulan insanlar, bilgi adı altında gerçekten uzak içeriklere erişiyorlar. Bilginin kendisi hala kitaplarda, hatta kitapçıya bile ulaşmayan, popülerleşmeyen kitaplarda ve böyle giderse asla da tüm bilgi internette yer almayacak, her zaman kitaplarda olmaya devam edecek." (EFE)
İHA