Mühendis, girişimci ve yazar Abdullah Reha Nazlı, Celal Bayar Üniversitesi'nde konferans verdi. Mühendislik, strateji, matematik ile mantık, felsefe ve psikolojinin buluşturulduğu konferans boyunca iş dünyasında ve hayatta işe yarayacak stratejilere değinildi.
Teknolojinin beyne yardımcı bir araç olarak kullanılmadığında; kontrolsüz bilgi girişi, gereksiz yoğunluk, ekstra duygusal stresler gibi nedenlerle zararlı olduğunu anlatan Nazlı, aynı zamanda zamanla yerleşen alışkanlıkların da insanı sınırlandırdığından bahsetti. Nazlı'ya göre bilgisayar, internet ve telefon kullanılırken kullanılan programlardan alışılagelmiş yöntemlere kadar pek çok tercih düşünce yapısını etkiliyor.
Bilgi Çağını Anlayamadık ve Gıda Mühendisi gibi Düşünmek kitaplarının da yazarı olan Abdullah Reha Nazlı, konferansında şunları söyledi: "Tüm platformlarda düzenlenemeyen bir format kullanmak düşünceyi sınırlıyor. Şirketlerin sürekli yeni lisans satmak için ürettiği formatlar yerine evrensel ve değişmez standartlara odaklanmalıyız. Telefona kayıt ettiğiniz bir şeyi anında bilgisayarda görebilmelisiniz. Dosya alışverişinde bulut teknolojilerin mantığını anlamalı ve kopyalama-taşıma, veri kaybı riski gibi sınırlara hapsolmamalısınız. Bir sunum, yazı veya içerik ürettiğinizde bunu her platformda aynı gözüken formalarda kaydetmeyi öğrenmelisiniz Teknoloji kullanımını ciddiye almamak ve prensipsiz çalışmak düşüncelerimizi sınırlıyor, her zaman çok yönlü ve özgür düşünmeliyiz." (EFE)
İHA