Toplu mezarların yanı sıra mozaikler ve lahit mezarlar bulunmaktadır .Kurtulş savaşı esnasında işğal edilmemiş ama kaçak düşman askeri yakalanıp köylüler tarafından öldürülmüştür.
Geleneklerine bağlı, düğün bayram ya da cenazelerde gelenekleri neleri gerektiriyorsa onu hala yaşatırlar. Sevgi ve saygı yıllardan bu yana mahallenin en büyük ve vazgeçilmez güzelliğidir. Yemek olarak içli köfte, sıkma, tarhana çorbası, et kavurma, mantı en çok yapılıp kullanılanlarıdır. Mahallenin okuma yazma oranı çok yüksektir. Halil İbrahim Altıncı mahallenin okuma oranının artmasında çok büyük rol oynamıştır.mahalleden şuana kadar 5 doktor, 1 profesör, 16 öğretmen, 1 subay, 2 astsubay, 4 uzman çavuş, 15 polis memuru, 1 avukat Türkiye için hizmet vermektedir.
Adana iline 63 km, Ceyhan ilçesine 18 km uzaklıktadır.
Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.özellikle verimli arazisi fazla olmakla beraber en büyük sorun sulu tarımın yapılamamasıdır.yıllardır araziler susuz olduğu için ekonomide zayıf kalmıştır.Son 10 yıldır genç nüfüz ekonomik nedenlerden dolayı şehre yerleşmektedir.
Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.içme suyu 1998 27 haziran depreminden sonra kesilmiştir.içme suyu olarak kullanmaya uygun değil.son yıllarda vefat eden köylülerimizin çoğunun hastalığı kanserdir.sebep olarak da içme suyu gösterilmektedir.