Köy, ismini mahallenin içinde bulunan su kuyusundan almıştır. Zamanla körleşen yani su çıkmayan bu kuyu köye ismini vermiştir. Birçok uygarlığın yaşadığı verimli topraklarda kurulmuştur.
YÖRÜK TÜRKMENLERİ Aşireti kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.
Körkuyu halkı Yörük Türkmenleri ve dinleri islamdır.
Köy düğününde, Perşembe günü ikindi ezanından sonra gençler ve mahallenin imamı ve ileri gelenleri erkek evine bayrakla giderler. Bayrak, Kuran okunarak uzun bir kamış ile erkek evinin damına dikilir. Kız çeyizi, Cuma günü sabahı davullu ve eğlenceli bir şekilde erkek evine getirilir. Çeyiz kız evinden çıkarken kızın yakınlarından birisi sandığa oturur ve erkek tarafından sandık parası alınır. Çeyiz, mahallenin gençleri tarafından taşınır.
Düğünleri üç gün sürmektedir. İlk gün, yani Cuma günü akşamı oğlan kınası olur. Cumartesi günü kız evinde kına olur ve kız kınası yakılır. Aynı zamanda erkek evinde isteğe bağlı içkili ve yemekli erkekler eğlenirler, davul zurna ile halay çekerler. Pazar günü ise sabah 10:00 gibi kız evine gidilir, kuşaklar bağlanır. Gelin Kuran okunarak kız evinden ayrılır.
Erkek evine gelindiğinde gelin ve damat arabadan inmeden KIRKIM yapılır. Burada herkes gönlünden para veya altın verir. Gelin, arabadan inerken naz yapar. Erkek anasına, kıza ne verdiği sorulur. Erkek anası da inek, koyun, bilezik gibi bir hediye söyler. Arabanın üstüne şeker, buğday ve bozuk paralar atılır ve arabadan inerler. Kırkım esnasında mahallenin bekar gençleri para atarken yanına bozukluk ekler. Örneğin 20.50 TL gibi... Burada bekar genç, babasına evlilik çağının geldiğini izah etmektedir.
Her düğünde içki içilecek diye şart yoktur. Çoğu dügünlerde yemekli mevlütte okutulabilir. Son zamanlarda düğünler düğün salonunda olmaktadır. Ama köylüler adetlerine sahip çıkarlar.
Mahallenin yemekleri: Bulgur pilavı, döğme pilavı, yüzük çorbası (mantı), bolsulu (et haşlama) karışık dolma, kurufasülye, patlıcan tavası, güveç, lahmacun, cacık, saç kavurması, Adana kebabı, bamya.ve benzer yemekler.
Mahallenin tatlıları: Sütlaç, aşure, irmik tatlısı, karakuş tatlısı, tel kadayıfı, taş kadayıfıdır.
Körkuyu kadınları evlerinde yemek için kendi ekmeklerini imece usulü (komşuların yardımı ile) sabah erken saatlerde başlayarak ikindiye kadar yaparlar. Bu ekmeğin ismi yufka ekmeğidir ve sulanarak yenir. Kadınlar ekmek esnasında bazlama ve sıkman yaparlar. Kalan hamuru da değerlendirerek erişte hazırlarlar. Erişteyi kurutarak kesme çorba yaparlar.
Öğrenim durumu: Körkuyu mahallesinde ilkokul mevcuttur. Mahallenin öğrencileri Ceyhan ilçesinde orta okul ve liseyi okurlar. Mahallenin öğrenim durumu yüksektir. Üniversite ve yükseköğrenimde okuyan çok sayıda öğrencisi vardır.Adana iline 58 km, Ceyhan ilçesine 13 km uzaklıktadır.
Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Yazları çok sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve yağışlıdır.
Tarım ve hayvancılık yapılır. Pamuk, mısır, soya, buğday ekilmektedir.
Hayvancılıkla uğraşan mahallede büyükbaş hayvan olarak inek yetiştiriliciği yapılır. Süt üretimi mahallenin geçim kaynağıdır. Küçükbaş hayvan olarak koyun ön plandadır. Kümes hayvancılığı fazla yer almamaktadır. Her ev sahibi kendinin yumurta ve et ihtiyacını karşılayacak kadar kümes hayvancılığı yapmaktadır.Mahallede ilköğretimve Anaokulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Her evde telefon mevcuttur.3 adet baz istasyonu faaliyettedir. Ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefonvardır. Mahallenin dört bir tarafı su kanallarıyla çevrilidir.