O tarihlerde yerleşim yerleri büyük ormanlik arazilerle kaplı olan,bu ormanlik arazileri tarim arazisi haline getiren, kardeşlerin cabasi ile ilk yerleşim yerleri olan (Türkmen olduklari için) bu yerleşim yerine de Türkmen mahallesi adını vererek kayitlara da bu şekil de geçilmiştir.
Yıllar geçtikçe tarim arazilerin genişlemesi sebebi ile tarim işlerinin fazlalaşmasindan dolayi,tarim işçilerine ihtiyaç duyulmaya,sezonluk olarak bu bölgeye gelmeye başlayan tarim işçilerinden sezonluk gelen bazi işçiler işler bitikten sonra, bazıları Türkmen mahallesinde yerli olarak kalmaya başlanmiş ve müsade edilmiştir. Halk tarafinadan. (ayni zamanda bu kardeşler o zamanin en etkili hoca ve şihlari imişler,halen cevre köylerde bu iki kardeşten söz ederler) köye sonradan dahil edilen alevi halki ile sünni halki bu güne kadar bu mahallenin gelişmesinde kardeşce yaşamişlar,çabalamışlardır. Yaşamlarini halen sağlikli ve insanca devam ettirerek,örnek alınacak köy olarak arşivilerde kalacaktir. Mahallede yaşayan tüm insanlara sağliklar mutluluklar ve kardeşce yaşamlar dileriz.
Adana iline 70 km, Ceyhan ilçesine 25 km uzaklıktadır.
Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Bunun yanı sıra çevre köylerin en gelişmişi olduğu için mahallede; market,kasap,lokanta, berber ve kırahathane gibi mahallenin ekonomisine katkıda bulunan ticarethanelerde bulunmaktadır.
Mahallede ilköğretim okulu yoktur. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır, kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik , sabit telefonve adsl vardır.