Muratçukuru köyü hangi ilimizdedir? Muratçukuru köyü haberleri için tıklayın! Muratçukuru köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Muratçukuru köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Muratçukuru köyüne nasıl gidilir? Muratçukuru köyünde vefat edenler?
140
Murtçukuru, Adana ilinin Karaisalı ilçesine bağlı bir köydür.
240
19.yüzyılda Mersin Silifke tarafından Adana ili Karaisalı ilçesi yakınlarına yerleşmiştirler.
340
Bir kısmı halen Silifke'de Çetirevli köyünde kalmıştır.
440
Adana'ya gelenler otlak aramak amacıyla ikiye ayrılmış ve temaslar kopmuştur.
540
Aşiretin yarısı Gökkuyu Köyüne diğer yarısıda Murtçukuru Köyüne yerleşmişleridir.
640
Yazın Pozantı yönüne yaylaya çıkarlardı,kışın ise Murtçukuru köyünde ikametgah ederlerdi.
740
Köyün eski adı Çadırevli kelimesinden Çetirevli olarak değişmiştir.
840
Cumhuriyet döneminde ise köyün çevresinde bol miktarda bulunan murt bitkisinden(hambelesin aşısız hali) dolayı adı Murtçukuru olmuştur.
940
Köydeki su kaynağından dolayı daha öncede yerleşim yeri olarakta kullanılmıştır.
1040
Bunu tarlaların içinden çıkan mezar kalıntıları çeşme önündeki yekpare su teknesinden, tuğla ve kiremit parçalarından anlıyoruz.
1140
Köyün ortasında bulunan tepenin insan eli ile yapılmış bir höyük olduğunu tahmin ediyoruz.
1240
Buna delil olarak köyün önünde bulunan delikli mancınık ağırlık taşlarından anlıyoruz.
1340
Muhtemelen bu höyükün üzerinde küçük bir hisar vardı ve kuşatma görmüştü.
1440
ÇETİREVLİ YÖRÜK TÜRKMENLERİ kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.
1540
Genellikle düğünlerde yüzük çorbası ve döğme pilavı yapılır Bamya da yenir genelde bir tabağı 3 kişi yer.
1640
Adana iline 67 km, Karaisalı ilçesine 17 km uzaklıktadır.
1740
Köyün tam batısında bucak köyünün akgedik mahallesi,kuzeybatısında bucak köyü,güneyinde kelebek köyü ve kuzeydoğu yönünde 5–6 km ileride altınova(yeniköy)bulunmaktadır.
1840
Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
1940
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
2040
Köyde çeşitli bakla bezelye bamya ve yaz aylarında incir yetişmektedir ayrıca ayçiçeği ve susam(küncü) yetişmektedir.
2140
Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır.
2240
Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.
2340
PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır.
2440
Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.
2540
Köye ulaşımı sağlayan yol eskiden[[asfalttı.şimdi yeni muhtar sayesinde parke oldu.
2640
Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
2740
Yaz mevsiminde su birgün var birgün yok , ya da elektrik olmuyor köyde bakkalda yok İhtiyaçlarımızı Karaisalı'dan gelen birisine telefon ediliyor telefon edilen kişi ihtiyaçlarımızı getiriyor.
2840
Köyde en çok tüketilen gıda maddesi sigara , bira.
2940
Murtçukuru, Adana ilinin Karaisalı ilçesine bağlı bir köydür.19.yüzyılda Mersin Silifke tarafından Adana ili Karaisalı ilçesi yakınlarına yerleşmiştirler.
3040
Bir kısmı halen Silifke'de Çetirevli köyünde kalmıştır.Adana'ya gelenler otlak aramak amacıyla ikiye ayrılmış ve temaslar kopmuştur.
3140
Aşiretin yarısı Gökkuyu Köyüne diğer yarısıda Murtçukuru Köyüne yerleşmişleridir.Yazın Pozantı yönüne yaylaya çıkarlardı,kışın ise Murtçukuru köyünde ikametgah ederlerdi.
3240
Köyün eski adı Çadırevli kelimesinden Çetirevli olarak değişmiştir.Cumhuriyet döneminde ise köyün çevresinde bol miktarda bulunan murt bitkisinden(hambelesin aşısız hali) dolayı adı Murtçukuru olmuştur.
3340
Köydeki su kaynağından dolayı daha öncede yerleşim yeri olarakta kullanılmıştır. Bunu tarlaların içinden çıkan mezar kalıntıları çeşme önündeki yekpare su teknesinden, tuğla ve kiremit parçalarından anlıyoruz.
3440
Köyün ortasında bulunan tepenin insan eli ile yapılmış bir höyük olduğunu tahmin ediyoruz. Buna delil olarak köyün önünde bulunan delikli mancınık ağırlık taşlarından anlıyoruz. Muhtemelen bu höyükün üzerinde küçük bir hisar vardı ve kuşatma görmüştü.
3540
ÇETİREVLİ YÖRÜK TÜRKMENLERİ kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Genellikle düğünlerde yüzük çorbası ve döğme pilavı yapılır Bamya da yenir genelde bir tabağı 3 kişi yer.Adana iline 67 km, Karaisalı ilçesine 17 km uzaklıktadır.
3640
Köyün tam batısında bucak köyünün akgedik mahallesi,kuzeybatısında bucak köyü,güneyinde kelebek köyü ve kuzeydoğu yönünde 5–6 km ileride altınova(yeniköy)bulunmaktadır.Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
3740
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde çeşitli bakla bezelye bamya ve yaz aylarında incir yetişmektedir ayrıca ayçiçeği ve susam(küncü) yetişmektedir.
3840
Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır.Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır.
3940
Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol eskiden[[asfalttı.şimdi yeni muhtar sayesinde parke oldu.Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
4040
Yaz mevsiminde su birgün var birgün yok , ya da elektrik olmuyor köyde bakkalda yok İhtiyaçlarımızı Karaisalı'dan gelen birisine telefon ediliyor telefon edilen kişi ihtiyaçlarımızı getiriyor.Köyde en çok tüketilen gıda maddesi sigara , bira.