OSMANLININ İSKAN POLİTİKALARI SEBEBİ İLE TOROSLAR VE ÇUKUROVA ARASINDA KONAR-GÖÇER HAYAT SÜRDÜREN BU TOPLULUK YERLEŞİK DÜZENE GEÇEREK KÖYÜN ŞU AN BULUNDUĞU BÖLGEYİ YURT EDİNMİŞTİR. TÜRKMEN (AĞCA GÖZ AŞİRETİ) VE AVŞAR TÜRKMENLERİ AŞİRETİNDEN OLUŞAN İLK YERLEŞİMCİLERE DAHA SONRADAN DA YERLEŞİMCİLER KATILMIŞTIR.KÖYÜN ADI BİR RİVAYETE GÖRE; KONAR-GÖÇER YAŞAM SIRASINDA İNSANLARIN TUZ İHTİYACINI BU BÖLGEYE SAKLAMASINDAN İLERİ GELMEKTEDİR.
KÖYDE OĞUZ-TÜRKMEN KÜLTÜRÜ YAŞANMAKTADIR.YEMEKLER,AKDENİZ ÖZELLİKLERİ TAŞIMAKTADIR. GELENEKLERİNE OLDUKÇA SAHİPTİRLER.
Adana iline 55 km, Karataş ilçesine 57 km uzaklıktadır.Akdeniz ve seyhan nehrine oldukça yakındır.Coğrafi konumu nedeni ile göçmen kuşların uğrak yeri olması avcılık(balık ve kuş)sporu potansiyelini artırmaktadır.Rakım:5 metredir.
Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Hayvancılığın yok olmaya yüz tutması ve miras nedeni ile toprakların bölünmesi geçimi zorlaşırarak mahalleden kente göçe sebep olmuştur
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte mahallenin tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2004 - Lütfi CEYHAN
1999 - Lütfi CEYHAN
1994 - Lütfi CEYHAN
Mahallede ilköğretim okulu vardır.Ayrica bu koye yillardir iyi bir egitim ve ogretim verilemektedir gelen ogretmenler ya kisa bir sure sonra tayin isteyip gitmekte ya da vasifsiz ve basarisiz egiticiler elinde ogrenciler telef olmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.