Köy halkının bir kısmı Baraj yapımıyla Adana, Kozan ve İmamoğlu'na yerleşmiştir. Köyün isminin köyün ilk kuruluş yıllarında ileri gelenlerinden Durmuş adında birinden aldığı sanılmaktadır.Köy halkı, Aydınlılardan oluşmaktadır.Aydınlı köyü de diyebiliriz.Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.
Adana iline 70 km, Kozan ilçesine 5 km uzaklıktadır. Durmuşlu Köyü ilk kurulduğu yıllarda Kozan Barajı'nın kurulduğu yerde iken barajın kurulmasından sonra köy halkının bir bölümü çevre ilçe ve illere göç ederken çoğunluğu Kozan Barajı'nın çevresine yerleşmiştir. Köyün çevresi dağlık ve tepelik arazi kesiminden oluşmaktadır. Bitki örtüsü Akdeniz iklimine bağlı olarak makidir. Köyün arazisinde çoğunluk olarak keçiboynuzu(harnup), zeytin ve çam ağaçları görülmektedir. Köy aydınlılardan oluşmaktadır.
Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Yazlar kurak ve sıcak kış ayları yağışlı geçmektedir. Köyde kar yağışı görülmemektedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Durmuşlu köyünde tarım ürünü olarak buğday, arpa ve bahçe tarımıyla uğraşanlar ise portakal, mandalina, limon ,Zeytin,incir ve keçiboynuzu (harnup) üreticiliği ile uğraşmaktadır. Hayvancılık olarak büyükbaş hayvancılık ve azda olsa Kıl keçisi yetiştiriciliği yapılmaktadır. Hayvancılık yasaklanınca beş yıldan beri arıcılık köyde yaygın olarak yapılmaktadır. Arıcılık ta halkın geçim kaynakları arasındadır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır dödüncü sınıftan itibaren taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi vardır ancak PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.