Özellikle yazları yaylada yaşayan köylüler kuyular açarak hem ürünlerini doğa şartlarından hem de hırsızlardan korumaktadırlar. Kuyuluk köyünde çok sayıda kuyu bulunduğundan sonraları bu köyün adı Kuyuluk olarak söylenegelmiştir.
Kuyuluk köyü osmanlı imparatorluğu sırasında gerçekleşen savaşlara, kurtuluş savaşına, sarıkamışa ve yemen gibi birçok yere çok sayıda asker göndermiştir. Gidenlerin büyük bir kısmı şehit olmuştur. Geriye çok az kişi dönebilmiştir.kuyuluk köyünün köklü bir kültürü olmakla beraber, köklü bir geleneği de bünyesinde barındırır.yemeklerimizin en enömlisi;bulgur pilavı,kuru fasulye,etli patates,kebep,pilav üstü tavuk,saç böreği... ve daha sayamayacağıız kadar çok yemek çeşididir.
Adana iline 75 km, Kozan ilçesine 12 km uzaklıktadır.etrafı dağlıktır,tıpkı bir hilal gibi dağlarla çevrilidir.kozan kadirli kara yoluna yakın olması nedeniyle önemli bir konumu vardır.
Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.yazları çok ama çok sıcaktır,kışlar çok ılıktır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.tarımda çalışan insan sayısı oldukça fazladır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: ((2014)) - Mehmet Bozdoğan
2008 - Mehmet Bozdoğan
2003 - Mehmet Bozdoğan
1998 - Fazıl Öztürk
1993 - Fazıl Öztürk
1988 - fazil öztürk
1983 - fazil öztürk
== Altyapı bilgileri ==slm o bölgede tek ilk okul vardı oda kuyluk köyü ilk okuluydu yakın köylerden okumaya bizim köye gelirlermiş o konuda köyde yaşayan yaşlılardan saglıklı bilgi alabilirsiniz. arkadaşlar.bende o köyde dogdum ilk okulu kuyuluk köyü ilk okulunda okudum sonra kozan'a taşındık.orta ve liseyi kozanda devam ettim.rahmetli dedeme halil ibrahim hoca derlermiş bende onun oglu rahmetli emin çelikin oglu ahmet enver çelik.çok güzel bir köy .saygılarımla..
Köyde, ilköğretim merhaba kuyuluk köyü ismindende anlaşıldığı üzere üç tarafı dağla çevrili sadece güney tarafı açık ve buğday,erzak ve yiyeceklerin saklandığı kuyu mağraların olduğu güzel bir köy.Kozan'a 12 km uzaklıktaki köyümüzün ulaşımı köy dolmuşlarıyla yapılmaktadır.köy nüfusu 1990'lı yıllarda 300--400 civarındayken 2014 yılı itibarıla 253 kişiye düşmüştür köyden diğer şehirlere göç nedeniyle okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.