1.si köyün suyu çok olduğu için her tarafı çamur içinde kaldığından dolayı bu isim verilmiş, 2.si ise gerçek olduğu söylenen bir olaya dayanmaktadır;geçmişte yaşamış olan bir köylü hanımının yaptığı yemeklerin cıvık(yani çok sulu)olduğunu çok sık söylediği için bir gün hanımı kocasını iyice bir dövmüş,bunun üzerine adam hırslanarak evin damına çıkarak senin çorban yine de cıvık diyerek inadını sürdürmüştür.
İşte o günden beri de bu köye Cıvıklı köyü denmiştir. ismine bakıp ta sakın ha köyü küçümsemeyin yiğidin harman olduğu yerdir. Cennet gibi güzel bir köydür. Köyün tarihi boyunca en büyük problemi Komşusu olan Cumhurlu Köyü ile olan Su Verme problemidir. Köyün önde gelen isimleri Lakapları ile birlikte İsmail ŞENGÜL(Deli Küçük), Ahmet KERÇİN (Keşef), İsmail ŞENGÜL (Cingara), İbrahim ŞENGÜL (Dadaloğlu), Duran ŞENGÜL (Gülübükler), Sabır ŞENGÜL (Koca Sabır) vs...
Köydeki insanların ekonomik durumu genel olarak tarımcılık ile uğraşmaktadır.Ekonomileri kötü olduğu için evlilikler genellikle kız kaçırma şeklinde olmaktadır. Eskiden düğünlerde tura, gözne(damat)kaçırma. karakucak güreşleri gibi oyunlar oynanırmış. İnsanların kişilik yapıları tezcanlıdır. Yazları yaylacıların gelmesiyle birlikte köy şenlenir.Köyde tutuculuk yoktur. Ancak tek anlaştıkları konu Komşusu olan Cumhurlu Köyüne Su Vermeme konusudur. ..
Adana iline 135 km, Saimbeyli ilçesine 25 km uzaklıktadır. rakımı 850 m'dir.4 tarafı dağlarla çevrilidir.köyde bağcılık ve az miktarda bahçecilik yapılmaktadır.kiraz,ceviz,nar,incir,şeftali,zeytin,kayısı,erik,elma ve kızılcık kirazı gibi meyvelerin yanı sıra domatesi ve fasulyesi meşhurdur.
Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
ŞKöyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. köyün erkekleri genellikle orman kesimi işi ile uğraşırlar.genellikle karadeniz bölgesine giderler.bir kısmı ise mevsimlik işlerde çalışırlar ayrıca köyden değişik memurlar; öğretmen ve polis,mühendis...vb vardır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak bunun yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün kanalizasyon şebekesi yoktur. köyün içme suyu şebekesi vardır.PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize (HALEN TOPRAK YOL) olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Cep telefon şebekesi yoktur.
u bilgiyide ekleyelim.köyün nüfusunun yaklaşık % 80 i 1974 KIBRIS barış harekatından sonra göçmen olarak 1975 yılında adaya göç etmişlerdir.