Adana’da “3. Uluslararası Adana Taş Heykel Sempozyumu”

Adana'da bu yıl "Demokrasi ve Özgürlük" temasıyla düzenlenen 3'üncü Uluslararası Adana Taş Heykel Sempozyumu düzenlenen kokteylle başladı.

Adana'da bu yıl "Demokrasi ve Özgürlük" temasıyla düzenlenen 3'üncü Uluslararası Adana Taş Heykel Sempozyumu düzenlenen kokteylle başladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü desteğiyle düzenlenen 3. Uluslararası Adana Taş Heykel Sempozyumu, Galleria AVM bahçesinde düzenlenen kokteylle başladı.

Sempozyumun teması bu yıl 15 Temmuz şehitleri anısına "Demokrasi ve Özgürlük" olarak belirlendi. 3 hafta sürecek sempozyuma dünyanın dört bir yanından 65 eser başvuruda bulundu ve bu başvurular arasında 10 eser jüri tarafından uygun görüldü.

9'u yabancı uyruklu olan 10 heykeltıraş, 9 haziran tarihine kadar mermer blokları işleyerek eserlerini ortaya çıkaracak. Daha sonra bu heykeller kentin muhtelif parklarında sergilenerek Adanalıların beğenisine sunulacak.

Sempozyumun açış konuşmasını yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Akyürek, toplumların sanatçılarıyla güzel olduğunu belirterek, "Toplumlar aynı zamanda sanatçılarıyla nizamlanır. Bir ülkede, toplumda bir nizam kuracaksanız önce sevgiyi, barışı ve kardeşliği tesis edeceksiniz. Yoksa insanoğlunun rahat ve mutlu yaşaması mümkün değildir" diye konuştu.

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de etkinliğin sanata büyük katkı sağladığına vurgu yaparak, "Bu gibi işlerin çoğalarak tüm topluma, tüm yaşam alanlarına yansıması en büyük dileğim" dedi.

Sanatçılardan İtalyan Alessio Ranaldi ise özgürlüklerin geleceği şekillendiren önemli bir unsur olduğuna değinerek, "Adana'ya ilk defa geliyorum. Çok beğendim. çok güzel çok sıcak kanlı bir şehir. çok fazla benzer yönlerimizin olduğunu düşünüyorum ve bu daha çok sık buraya geleceğimin göstergesidir. Sempozyuma katıldığımız için çok sevinçliyiz. Özgürlük önemlidir. Siz de kendi geleceğinizi kendiniz şekillendirdiniz" şeklinde konuştu.

Hindistan kökenli heykeltıraş Tutu Pattnaik de Hindistan'daki özgürlük çeşitlerinin Türkiye'den farklı olduğunu dile getirerek, "Demokrasi ve özgürlük bizim için Mahatma Gandhi menşeli bir sözdür. Biz özgürlükler için Mahatma Gandhi'yi biliriz" ifadelerini kullandı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları