Adana’da “İnfertilite Sempozyumu”

"Bir çiftin korunma yöntemi uygulamadan 12 ay boyunca düzenli cinsel ilişkiye girdiği halde hamile kalamama durumu" olarak tanımlanan "infertilite" alanındaki...

"Bir çiftin korunma yöntemi uygulamadan 12 ay boyunca düzenli cinsel ilişkiye girdiği halde hamile kalamama durumu" olarak tanımlanan "infertilite" alanındaki son gelişmeler, Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde düzenlenen sempozyumda tüm detaylarıyla ele alındı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen uzmanların katılımıyla Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kışla Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen sempozyum, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal kürsüye gelerek, açılış konuşmasını yaptı.

"Bu toplantılar, bilginin yenilenmesini sağlıyor"

Başkent Üniversitesi'nin sağlık alanında kurulan Türkiye'nin ilk vakıf üniversitesi olduğuna dikkat çeken Haberal, 1993'ten bu yana başta Ankara ve Adana olmak üzere diğer merkezlerde üniversiteler ve eğitim hastaneleriyle el ele birçok bilimsel toplantı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Bu tür toplantıların, teknolojinin ve bilginin süratle değiştiği günümüzde bilginin yenilenmesini sağladığını ifade eden Haberal, "Bu toplantılar ayrıca, birçok meslektaşımızla bir araya gelmemiz için fırsat oluyor. Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği (TSRM) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Işık ile birlikteliğimiz çok eski yıllara dayanıyor. Gerek Ankara Jinekoloji Derneği gerekse Türk Jinekoloji Derneğinin kuruluş aşamaları ve ilk yönetim kurullarında birlikte çalıştık. Birçok mücadeleyi birlikte sürdürdük. Şimdi burada yeni bir sorumluluğu üstlenmiş ve bu alanda da bilimsel katkılarını sürdürmeye devam ediyor" dedi.

Salonda, Prof. Dr. Ahmet Zeki Işık gibi yakın iş birliği içerisinde oldukları birçok ismin yer aldığını belirten Prof. Dr. Ali Haberal, "Bu hocalarımız, interfililite alanındaki en yeni uygulamaları ve çok değerli bilgilerini bizlerle paylaşacaklar" diye konuştu.

Bugün Türkiye'de birçok IVF merkezinin yoğun şekilde çalıştığını vurgulayan Haberal, "Türkiye'yi geçtik, dünyanın birçok yerinde Türk hekimlerinin bu alanda faaliyette bulunduğu merkezler var. Dolayısıyla bu konu çok önemli bir alanı oluşturuyor. Biz de Başkent Üniversitesi olarak iki önemli merkezimizde, Ankara ve Adana'da bu IVF ve diğer alanlardaki çalışmaları sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Haberal'ın açılış konuşmasının ardından Başkent Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Esra Bulgan Kılıçdağ ile Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Işık da birer konuşma yaptı.

Daha sonra bilimsel oturumlara geçildi. İlk oturumun konusu "İnterfil Çiftin Değerlendirilmesi" olurken, ikinci ve üçüncü oturumlarda "İnterfil Çifte Yaklaşım", son oturumda ise "IVF" konusu ele alındı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.