ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?
Çevreside bulunan mağaralardan ve mezar taşlarından, mezar taşları modellerinden,mezar taşları üzerinde bulunan Hicri Takvim yazılarından Gedikli köyünün eski bir yerleşime sahip olduğu anlşılmaktadır.
ADIYAMAN'NIN TARİHİ GEÇMİŞİ ..
Köyde şehirlerde olduğu gibi çok kültürlülük hakim değildir genelde akraba olan köylüler aynı düşünce ve yaşama tarzına sahipler düğünler köy meydenlarında davul ve zurna eşliğinde olur tabi bu şimdilerde davul ve zurna yerini ork a bırakmış durumdır.düğünlerde halaylar çekilir genelde üç ayak ve yan bağlama oynanır ayrıca pek kalmasada kadın kılığına girmiş erkekler orta oyunu oynarlar.düğünden sonra düğün yemeğine geçilir genellikle pilav ve kuru fasulye ikram edilir düğündeki mutluluk herkesçe paylaşılır cenazedeki hüzün gibi...
AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Adıyaman iline 94 km, Gölbaşı ilçesine 31 km uzaklıktadır.köyün üç tarafı dağlarla çevrilidir.
GEDİKLİ KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
köy nufusunun fazla değişmemesinin sebebi göçtür.doğumla çağalan köy göç ile azalmaktadır işsizlik köy nufusunun şehirlere göç etmesine sebebiyet vermektedir. bu göç mevsimlik olduğu gibi kalıcıda olabilmektedir daha çok kalıcı göç gaziantep kahramanmaraş ve adana ya olmaktadir.mevsimlik göç ise tatil yöreleri olan antalya ve alanya ya olmaktadır.
Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.buna bağlı olarak kışlar orta sertlikte, yazlar ise serin geçer.yaklaşık 1 ay ,yağan kar yerde kalır kar kalınlığı yaklaşı 50 cm dir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.