Adıyaman Üniversitesi öğrencilerine hazırladığı çağdaş ve modern fiziki koşulların yanında geleceğe her yönüyle hazır olmaları adına kültürel, sanatsal, sportif ve bilimsel etkinlikler aracıyla çeşitli hizmetler sunuyor.
Öğrencilerin ders dışı zamanlarını değerlendirmek, yeni ilgi alanları oluşturmak, yeteneklerini ortaya çıkartmak ve birlikte dinlenme ve eğlenme kültürü oluşturmak amaçlarıyla halk oyunlarından tiyatroya, konserlerden sinema günlerine, sergiden panel, konferans ve sempozyuma kadar birçok etkinlik yaparak geleceğe hazırlıyor.
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen üniversiteler arası spor müsabakalarına futbol, hentbol, voleybol, bisiklet, güreş, kick boks, muay thai, taekwondo, masa tenisi gibi branşlara takımlar gönderen üniversite öğrencilerine ilgi alanlarına göre yeteneklerini gösterme imkanı sunuyor.
Öğrencilere sanatsal yönden var olan yeteneklerini ortaya çıkartmak ve öğrencilerin yeteneklerinin farkına varmasını sağlamak amacıyla halkoyunları, bağlama, tiyatro, spor ve resim gibi çeşitli alanlarda kurslar veriyor.
Bunların dışında, Adıyaman Üniversitesi ile Hayrat Vakfının imzaladığı işbirliği protokolü ile öğrencilere tarihimizi ve geçmişimizi okuma imkanı sunan ücretsiz Osmanlıca kursu veriyor.
Öğrencilerinin hazırladığı birçok oyunu sahne imkanı sunarken bu oyunların yanı sıra devlet tiyatrolarına da sahnelerini açıyor. Her yıl birçok oyun devlet tiyatroları tarafından üniversitede sergileniyor.
Alanında ün yapmış sanatçılara sahnelerini açarken bunun yanında devlet konservatuarı öğrencilerinin ve yerel sanatçıların düzenlediği konserlere de ev sahipliği yapıyor.
Üniversite öğrencilerinde sinema kültürü oluşturmak, tarihi ve kültürel değerleri öğrencilerine sinema yoluyla aktarmak amacıyla her yıl belirli zamanlarda Rektörlük Konferans Salonunda sinema günleri düzenliyor.
Mediko binasında yer alan sanat galerisi ve Adıyaman evi her yıl birçok sergiye ev sahipliği yapıyor. Bu sergilerde yüzlerce resim, hüsn-i hat, ebru, tezhip, naht, bakır işleme, tombak, kaatı, minyatür, seramik ve çini eseri öğrenciyle buluşuyor.
Üniversite her yıl onlarca panel ve konferansa ev sahipliği yapıyor. Matematikçilerden edebiyatçılara, iktisatçılardan fen bilimlerine kadar alanında uzmanlaşmış, akademik başarılar elde etmiş birçok misafiri ağırlayan üniversitemiz her öğrenciye okuduğu alanla ilgili birkaç panel ve konferans dinleme imkanı sunuyor.
Her yıl bilgisayar ve matematik eğitimi, Suriyeli mülteciler ve alanında ilk olan İstiklal Mahkemeleri Sempozyumu gibi birçok bilimsel etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Öğrencilerini geliştirme adına matematik günleri ve geleneksel olarak düzenlenen sosyal sorunlar seminerleri de bilimsel faaliyetler arasında yer alıyor.
Öğrencilerimize sunulan sosyal ve kültürel hizmetler konusunda bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, geleceğin insanını yetiştirdiklerini belirterek öğrenciye alanı dışında hayat bilgisi de verilmesi gerektiğini ifade etti.
İnsanın sosyal bir varlık olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gönüllü, "Biz burada bir ülkenin bir milletin geleceğini oluşturan öğrenciyi, insanı yetiştirmeye çalışıyoruz. İnsan sosyal bir varlıktır ve nasıl ki kuşlar tek kanatla uçamazsa insan da öğledir. Eğer ki biz mühendislik fakültesine gelen bir öğrenciye sadece mühendisliğin teorik ve pratik bilgisini verirsek mühendis yetiştirmiş oluruz, toplum insanı yetiştirmiş olmayız. Bunun için o öğrenciye mühendisliğin yanında sosyal ve kültürel bilgiyi vermemiz gerekiyor. Mühendisliğin yanında hayat bilgisini de öğretmemiz gerekiyor. Bunun için de üniversite olarak bir öğrencinin eve gidip gelmesinden bedensel gelişimine, sosyal ve kültürel olarak gelişmesinden bilimsel olarak gelişmesine kadar her şeyi düşünüp birçok hizmet sunuyoruz. Amacımız bu ülkeyi yukarılara taşıyacak beyinler ortaya çıkartmak" dedi.
İHA