Adıyaman Üniversitesi internet çağının başladığı günümüzde bünyesine teknik anlamda yenilikler katarak büyük ilerleme kaydetti.
Adıyaman Üniversitesi gelişen teknolojiyi takip ederek teknoloji dünyasındaki yenilikleri çalışanlarının ve öğrencilerinin hizmetine sunuyor.
Üniversite akademik çalışanlarının ve öğrencilerin daha rahat kullanabilmeleri, bilgilere daha hızlı ulaşabilmeleri için yavaşlamış olan otomasyon sistemlerini devre dışı bırakarak yeni otomasyon sistemi kuruldu.
Üniversite bünyesinde son iki yılda mevcut olan 5 bilgisayar laboratuvarı yenilenirken, yeni 20 adet bilgisayar laboratuvarı kuruldu. Diğer taraftan bir adet internet kafe öğrencilerimizin hizmetine sunuldu. Yeni kurulan bu laboratuvar ve internet kafelerle beraber üniversitede bilgisayar sayısı 1000 adet arttı.
Üniversite çalışanların ve öğrencilerinin bilgilerini korumak ve güvenli bir internet hizmeti verebilmek için siber saldırı cihazı alarak hizmete açtı.
Merkez Külliyesi, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve hastane çalışanları, öğrenciler ve misafirler daha rahat ve hızlı internete erişim sağlayabilmeleri için 130 adet kablosuz internet cihazı kuruldu.
Üniversite internet alt yapısı değiştirilerek bakır kablolar yerine fiber kablolara geçildi. Yapılan bu yeniliklerle beraber üniversitede hizmet veren internetin hızı 40 megabitten 250 megabite çıkarıldı.
Adıyaman Üniversitesi çalışanları ve öğrencileri Eduroam üyesi başka üniversitelerde bulundukları müddetçe tıpkı Adıyaman Üniversitesindeymişler gibi sorunsuz bir şekilde internete girebiliyorlar. Üniversitemiz birçok işlemin dijital alanda yapıldığı günümüzde tüm yazışmalarını Elektronik Belge Yönetim Sistemine geçirerek dijital alana taşıdı.
Üniversitenin külliye içerisinde turnikelerden geçiş imkanı sağlayan, yemekhanelerde ve külliyedeki ödeme noktalarında ödeme aracı olarak kullanılan akıllı kart uygulamasını başlattı.
Üniversite bünyesinde akademik ve idari çalışanların yanı sıra öğrencilerin kullandığı e-posta adresleri Microsoft firması ile anlaşma yapılarak herhangi bir ücret ödemeden bulut sistemine aktarıldı. Üniversitemizde yapılan programları daha fazla kişiye ulaştırmak amacıyla internet üzerinden Web TV kurularak canlı yayınlanmaya başlandı.
Adıyaman'ın ve üniversitenin sosyal ve kültürel hayatına katkı yapmak, üniversitenin yapılan etkinlikleri ve bilimsel çalışmaları kamuoyu ile paylaşmak amacıyla kendi radyosunu kurdu.
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü gelişen teknolojiye ve çağa ayak uydurmanın önemine vurgu yaptı.
Gönüllü, "Bilim yeniliklere kapı açmaktır, yeniliklere kapı açmak için de öncelikle takip etmek gerekir. Biz Üniversite olarak gelişen teknolojiyi, ortaya çıkan yenilikleri takip ederek onları Üniversitemize ve Adıyaman'ımıza taşımaya çalışıyoruz. Üniversitemizin çağa ayak uydurması, uluslararası arenada adını duyurması ve Adıyaman'ımızın kalkınması için teknolojiyi ve yenilikleri takip etmeye devam edeceğiz. Diğer taraftan çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin Üniversitemizle olan işlemlerini hızlı ve güvenli bir şekilde halledebilmesi için bunlar gereklidir" dedi.
İHA